ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa după cum ne anunța ministrul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale se va implica trup și suflet în campania de vaccinare anti-covid. MApN a și ieșit cu un comunicat în care precizează cum își va îndeplini armata „rolul de a susține lupta împotriva acestui virus”.
 
 
Fiind vorba de „securitate națională”, MApN se va ocupa de depozitarea vaccinului anti-COVOD, iar depozitul principal o să fie la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”. La Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța vor fi centre regionale. De asemenea, ministerul condus de liberalul Nicolae Ciucă va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată

„2020 va rămâne cu siguranță unul din cei mai dificili ani, pandemia ne-a schimbat tuturor viețile și ideea de a ne întoarce la normal este ceea ce își dorește fiecare.

Am spus încă de la început România, fii puternică!. Putem rezista doar împreună așa că noi ne vom îndeplini rolul de a susține lupta împotriva acestui virus. Cum?

Am identificat centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.

Vom asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare;

Vom sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată”, arată un text postat pe pagina de Facebook a MApN.