ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata israeliană a declarat că forțele sale au încălcat protocolul prin legarea unui palestinian rănit de partea din față a vehiculului lor în timpul unui raid în orașul Jenin din Cisiordania, informează BBC.
 

Forțele de apărare ale Israelului au confirmat incidentul după ce acesta a fost filmat și distribuit pe rețelele sociale.
 
O declarație a FDI a declarat că bărbatul a fost rănit într-un schimb de focuri în timpul raidului, în care era suspect.

Familia bărbatului rănit a declarat că, atunci când au cerut o ambulanță, armata l-a luat, l-a legat de capota jeep-ului lor și a plecat.

În cele din urmă, individul a fost transferat la Semiluna Roșie pentru tratament. IDF a declarat că incidentul va fi investigat.

Martorii oculari care au vorbit cu agenția de știri Reuters l-au identificat ca fiind un localnic.

"În această dimineață [sâmbătă], în timpul operațiunilor antiteroriste de arestare a suspecților căutați în zona Wadi Burqin, teroriștii au deschis focul asupra trupelor IDF, care au răspuns cu foc", se arată în declarația IDF.

"În timpul schimbului de focuri, unul dintre suspecți a fost rănit și reținut.

"Încălcând ordinele și procedurile standard de operare, suspectul a fost luat de forțe în timp ce era legat deasupra unui vehicul.

"Comportamentul forțelor în înregistrarea video a incidentului nu este conform cu valorile IDF. Incidentul va fi investigat și tratat în consecință."

De la începutul războiului din Fâșia Gaza, declanșat de atacul mortal al Hamas asupra sudului Israelului la 7 octombrie, a avut loc o creștere a violenței în Cisiordania.

ONU afirmă că cel puțin 480 de palestinieni - membri ai grupurilor armate, atacatori și civili - au fost uciși în incidente legate de conflict în Cisiordania, inclusiv în Ierusalimul de Est.

Zece israelieni, inclusiv șase membri ai forțelor de securitate, au fost, de asemenea, uciși în Cisiordania.