După ce a dislocat în Crimeea bombardiere nucleare tip Tupolev 22, Moscova continuă jocul de-a războiul în zona Mării Negre aducând peste 1.500 de militari care efectuează exerciții. Începând de luni, în Crimeea are loc un amplu exercițiu tactic al Diviziei 7 Desant-Asalt din Novorossiysk, anunță bsmap.ro. Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Externe nu au ieșit, până în prezent, cu o poziție oficială privind aceste exerciții.

În cadrul acestui exercițiu a fost dislocat un număr de 1.500 de militari și peste  și peste 300 de unități de tehnică militară, inclusiv avioane ale Aviației Militare de Transport, elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre și nave mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră.
 
„Astăzi (nr. luni), pe teritoriul Republicii Crimeea a început executarea unui exercițiu tactic de amploare, cu participarea unui regiment de desant-asalt și un regiment de artilerie aparținând Diviziei 7 Desant-Asalt (Vânători de Munte), cu desantarea personalului și cu trageri de luptă, sub conducerea comandantului marii unități, colonel Andrei Suhovetsky”, se arată în comunicatul de presă al departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării, citat de remnmilitaryblog.com.

Reprezentanții ministerului au precizat că, în cadrul exercițiului, „vor fi desfășurate activități de dislocare a trupelor la distanță mare, în mod combinat și în timp scurt”. 

Conform unor surse militare citate de Adevărul, cu ocazia acestui exercițiu aviația militară rusă a trecut la antrenamente dedicate pentru a avea un succes cât mai mare într-o eventuală misiune de atac asupra scutului antirachetă de la Deveselu.

Concret, „cazarma care găzduiește această unitate americană a fost reprodusă la scară 1/1 din materiale ușoare, iar piloții se pot perfecționa în condiții cât mai apropiate de cele reale”, au explicat sursele citate de Adevărul.

Rușii au avut poziții extrem de dure la adresa scutului antirachetă de la Deveselu încă din momentul în care acesta a fost instalat, în ciuda faptului că acesta are rol doar defensiv.
 
Chiar de curând, Ministerul rus al Apărării a cerut Statelor Unite să distrugă sistemul instalat la Deveselu în contextul tensiunilor privind ruperea Tratatului INF.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews