ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O aeronavă privată a aterizat duminică la Sibiu. Aceasta a venit direct din Dubai, unde președintele Iohannis a participat la Summitul COP28 privind schimbările climatice. În avionul venit de la Dubai nu era președintele, se pare, ci prima doamnă, Carmen Iohannis, scrie publicația Sibiu Independent.

Luni, administrația prezidențială a negat informația că aeronava venită din Dubai a fost închiriată de Administrația prezidențială. „Vă comunicăm că informația potrivit căreia Administrația Prezidențială ar fi închiriat o aeronavă pentru data de 3 decembrie 2023 este falsă.” a transmis pentru SIBIU INDEPENDENT, biroul de presă al Administrației Prezidențiale.

Agenda oficială a președintelui României, notează că acesta mai are un discurs de ținut în Dubai, luni, 4 decembrie, dimineața, în cadrul Summitului COP. „Participare la evenimentul „Sustainable Innovation Forum 2023”; Alocuțiune” este scris pe siteul președenției. Informația este confirmată și în Agenda oficială a COP28.

Rezultă că singurul motiv pentru care aeronava a venit la Sibiu duminică, direct din Dubai este pentru a o aduce pe Carmen Iohannis.
 

 
SIBIU INDEPENDENT a cerut oficial reprezentanților Aeroportului Internațional Sibiu să confirme informația, dar nu au primit răspuns încă.
 
De asemenea, au cerut informații și de la Administrația prezidențială.
 
Luni, Administrația Prezidențială NU a răspuns dacă în avion era Carmen Iohannis, ci doar că respectivul avion nu a fost închiriat de Administrația Prezidențială. Adică nu a fost plătit de instituție.
 
După misteriosul avion aterizat duminică la Sibiu direct din Dubai, pe care Administrația Prezidențială neagă că l-a închiriat, sursa citată prezintă dovada venirii președintelui Iohannis direct la Sibiu din Dubai. Avionul privat, închiriat pentru a-l duce de la Dubai la Sibiu de la firma Toyo Aviation, a făcut o escală de 11 minute la Sibiu, luni seară, apoi a decolat la București. Și-a uitat Prima Doamnă periuța de dinți în Dubai și i-a adus-o soțul aseară?