ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Vot - Votat. Un exercițiu pe cât de inutil pe atât de puțin necesar. - Votat!” , așa își începe artistul Florin Chilian un text postat pe blogul său în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale.
 
Și asta pentru că, spune artistul, „alegerile” din România se câștigă oriunde pe pământul asta, numai votând în România nu”. Așa zisul exercițiu democratic al votului nu mai are, continuă Florin Chilian, nici măcar valorea „igienizării amintirii din 21 decembrie 1989, a pistolului pus în frunte de un actual general în retragere cu toate meritele și onorurile cuvenite”. Și nici măcar aparențele nu se mai păstrează, dovada fiind așa zisa campanie electorală.
 
Dar, pentru că alegerile din România se câștigă oriunde, numai aici nu, Florian Chilian se întreabă unde ar putea să meargă românii din țară „la vot” pentru a câștiga alegerile din România. Și propune câteva variante: 

„Austria?! – Cu pădurile, băncile, cu rezervele de petrol pe care le posedă la noi?!” sau  „Germania?! – Cu piața de muncă și cu piața de desfacere a produselor lor pe care o reprezentăm?!”. Sau poate „Olanda?! – Ăștia ar fi în stare să se mărite cu Portul Constanța numai să nu piardă supremația Amsterdamului. La ei să mergem?!” 

”America?! – Geopolitic și gaze și hidrocarburi dar și soldați și trupe și Codex Alimentarius, la ei să mergem?!”, întreabă artistul.

Citiți textul integral AICI.