ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Se luptă de șase ani cu o boală necruțătoare, dar, așa cum mărturisește într-un interviu pentru EVZ, și-a găsit de fiecare dată puterea acolo sus, la Dumnezeu. Artistul  Leo Iorga, diagnosticat cu cancer pulmonar, continuă lupta pentru viață, purtând această bătălie zilnică cu un îndreptar de viață care sună așa: „Trecutul este ireversibil, viitorul nu-l știe dacât Dumnezeu, așa că rămane vorba poetului Ovidiu: Carpe diem! Trăiește clipa!”


În interviul acordat pentru Evenimentul Zilei Leo Iorga vorbește despre momentele grele prin care a trecut, tratamentele dureroase, clipele de deznădejde, trădări și dezamăgiri.  Peste toate astea a trecut pentru că, spune el, a simțit permanent că „la fiecare pas sunt dus de mână de Dumnezeu.”

„În mod instinctiv, te simți abandonat. Te afli în situația de a înțelege ce a strigat Iisus pe Cruce: „Eli Eli Lama Sabachthani?”- „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”. Nu ai reacție pe moment. Habar n-ai încotro s-o apuci, în cine poți avea sau nu încredere. E probabil o stare de șoc, pe care abia mai târziu am realizat-o. Parcă e un coșmar din care abia aștepți să te trezești. Apoi au apărut, succesiv, proceduri medicale foarte concentrate în interval scurt de timp. Prima operație a fost una radicală, faptul ca m-am trezit viu din anestezie a fost o mare revelație. Dar, în tot acest timp, am simțit permanent că la fiecare pas sunt dus de mână de Dumnezeu”, mărturisește solistul Leo Iorga.

Ce i-a dat putere în toți acești ani?

„A fost o mobilizare generală, ca să zic așa. Sunt impresionat permanent de empatia oamenilor, la fiecare concert sau pe stradă. Acum mă consider produsul celor apropiați mie, fie familie, medici, prieteni, colegi, finanțatori ai tratamentelor mele. Sursa puterii este întotdeauna acolo, Sus! Dumnezeu lucrează prin oameni, însă. Scena, pe de alta parte, este locul în care ma regăsesc, mă refugiez și uit de probleme.”


Despre experiența Cuba


„În Cuba am trăit o experiență unică. Am ramas foarte impresionat de sumele alocate de Guvern pentru cercetare și turism medical. Am fost în Centrul Medical „La Pradera” pentru imunoterapie, personalul de acolo se comportă cu amabilitatea specifică clinicilor private. Există acolo o mentalitate diferită de medicina europeană: combină alopatia cu holistica și cu homeopatia, încercând astfel să trateze simultan și cauza și efectele. În zona Americii Centrale, tradițiile ancestrale se reflectă și în tratamentele modern, iar medicamentele se administrează uneori în funcție de tabloul astral, astfel încât să fie asimilate la momentul optim. Cuba este o țară care în acest moment practică turismul medical pe scară largă”.

Artistul spune că cel mai greu moment a fost cel în care  a fost trădat de cei apropiați. Așa că a învățat să nu mai aibă așteptări de la nimeni, pentru a nu avea apoi dezamăgiri.

„Pierderea încrederii în anumite persoane pe care le consideram și se considerau apropiate mie: tradarea în momente grele. Am învatat să nu am nu stiu ce așteptări de la nimeni, pentru a nu avea decepții. Am o concluzie pe care mi-am formulat-o, inspirat de ici, de colo: suma alegerilor pe care le facem reprezinta cursul vieții noastre. Toate alegerile făcute în trecut, reprezintă experiențe în acest moment. Trecutul este ireversibil, viitorul nu-l știe dacât Dumnezeu, așa că rămane vorba poetului Ovidiu: Carpe diem! Trăiește clipa!”, spune artistul, care consideră că și în România cannabisul trebuie legalizat în scop terapeutic.