ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Nicolae Ciucă a oferit astăzi o lecție de fizică, în cadrul unei declarații oficiale care avea ca și principală temă „egalitatea de gen”, arătându-se deschis noilor politici de creștere a numărului de femei în funcțiile importante ale statului, potrivit știripesurse.

Acesta a recunoscut faptul că la momentul actual situația nu este tocmai una „echitabilă” și a dorit să explice de ce este important să punem în practică „teoria masei critice”. 

”Am asumat susținerea acestui proiect de egalitate de gen, încă de la prima întâlnire cu femeile din PNL. Să știți, domnule președinte al Parlamentului (din Republica Moldova n.r.), nu ne temem: am constatat cu toții cât de benefic este rolul femeilor în politică. Ne dorim ca reprezentarea femeilor în politică și în viața socială să fie una justă. Empatia și buna organizare a femeilor ne inspiră pe toți. Subreprezentarea femeilor în poziții de decizie este o realitate, în majoritatea țărilor, dar și în Europa. În România, în prezent, avem un procent inechitabil de doar 17%. Studiile ne arată faptul că femeile au experiențe de viață specifice care pot ajuta la adoptarea unor politici publice. Teoria masei critice se aplică și aici. Este nevoie de un număr suficient de mare de femei pentru ca vocea lor să se facă auzită. Este nevoie de un procent de 30-40%. Este nevoie de echitate atât în politică, cât și în viața socială (...) Putem elimina barierele sociale cu care se confruntă femeile și este momentul ca în România să facem un pas în față și să punem foarte serios aceste probleme: nu ține de ideologii și nici de discriminare pozitivă. Reprezentarea femeilor în procesul decizional politic și în societate va îmbunătăți societatea românească.  O soluție, cel puțin temporară, este introducerea cotelor de gen.”, a fost declarația oficială a primului-ministru, Nicolae Ciucă.