Condițiile neplăcute în care trebuie să circule călătorii CFR nu mai sunt ceva nou, iar în perioade cu temperaturi extrem de ridicate, o deplasare cu trenul în România devine un adevărat test de rezistență, informează B1.ro. 

Printr-un astfel de test a fost nevoit să treacă și Sorin Psatta, profesor universitar la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, care a povestit, într-o postare pe Facebook, cum călătorește spre Constanța într-un tren, la clasa întâi, fără aer condiționat și ale cărui geamuri nu pot fi deschise. 

„C.F.R ar trebui să vândă și asigurări, odată cu biletele de tren, sunt de peste o oră în IR1585, în drum spre Constanța, la clasa întâi sunt 40 de grade, aerul nu merge, geamuri nu pot fi deschise, au leșinat vreo 2 călători până acum, mulți s-au înghesuit spre marginea vagonului, după ce au forțat ușa din capăt să rămână deschisă, câțiva merg acum pe scara trenului, agățați de bare, controlorii oricum nu mai au curajul să apară că-i bate lumea de supărare, dă, Doamne, să rezist... #caîncodru #darmultmaicald”, a scris Sorin Psatta pe Facebook. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews