Gabriel Liiceanu a pornit în ultima perioadă un război, prin intermediul scrisorilor deschise, la adresa foștilor colegi de la  Facultatea de Filosofie, deranjat că în urma concursului pentru postul de asistent universitar câștigătorul a fost Oana Camelia Șerban, și nu favoritul său, Răzvan Ioan. Tunând și fulgerând la adresa Oanei Șerban, Liiceanu a susținut că cel care trebuia să fie desemnat cîștigător este Răzvan Ioan doar pentru că a studiat la Universitatea Leiden, Olanda, și a făcut un stagiu de un an la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Scrisorile vitriolante la adresa celei care a ieșit câștigătoare au fost publicate de site-ul contributors.ro. Și au primit și un drept la replică din partea decanului Facultății de Filosofie, care l-a numit pe Liiceanu „filosoful cu misiuni de la PCR” . Într-un articol publicat de  ziarul Adevărul, Oana Șerban i-a răspuns, tot sub formula unei scrisori deschise, că se poate constata că  „o dată la ceva timp, crucificați cu vanitate și nesăbuire pe oricine nu vă satisface pofta în a conduce diferite instituții publice după placul dvs., nu după legi. Da, acele legi pe care dvs. le considerați paravanul celor mulți, dar care vă conferă aceleași obligații și responsabilități de care uitați, preferențial”.

Oana Șerban își continuă epistola amintind: ”Dvs. împliniți, în curând, vârsta de 80 de ani. Eu am cu jumătate de secol mai puțin. Ați fi putut îmbătrâni frumos. O să vă spun imediat de ce ați ratat această șansă și cum vă vedeți dvs. din locul în care ne desparte o epocă”.

Despre filosoful care, de ani de zile, dă lecții de moralitate, aruncând cu venin în cei pe care îi consideră inamici, Oana Șerban spune:
„Ați crescut aceste comunități virtuale de patronajul cărora vă bucurați discreționar. Aici, în aceste lumi în care dvs. fabricați elite, vă duceți războaiele gratuite cu oamenii necunoscuți. Eu sunt unul dintre aceștia.”

Autoarea scrisorii nu uită un alt aspect important, acela că:

”După 60 de ani de carieră, nu zărim mulțimea de articole prodigioase înregistrate în cele mai mari baze de date internaționale. În rest, toate cărțile dvs. de autor sunt eseuri, jurnale, biografii, nebunii de a gândi cu propria minte, de a ridica peste noi continentele insomniei dvs. Unde sunt toate aceste opere publicate? La o editură care vă aparține”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews