ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două asistente medicale de la cabinetele școlare din Lugoj vor rămâne fără locurile de muncă, după ce au refuzat detașarea temporară la Centrele de vaccinare anti-COVID, scrie ZiuadeVest.

"La centrul de vaccinare am întâmpinat două refuzuri de a ne sprijini în această procedură, din partea a două asistente medicale de la Serviciul medical destinat instituțiilor de învățământ. Cele două asistente au refuzat nemotivat delegarea în acest centru. Le vom desface contractul de muncă celor două persoane, pentru că nu mi se pare uman și legal să refuzi, pe aceleași atribuții până la urmă, doar pentru că nu ai chef de muncă. Atunci să stea acasă sau să își găsească un alt serviciu aceste doamne care nu au vrut să ajute comunitatea în această procedură extrem de importantă”, a declarat Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj.

Reamintim că săptămâna trecută Consiliul Europei a avertizat statele membre să nu-ți discimineze cetățenii în funcție de opțiunea față de vaccin.