ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația NEAMUNIT susține protestele anti-restricții ale românilor și ale societății civile, arată că și membrii/simpatizanții ei se alătură manifestațiilor anti-abuz, condamnă violențele infiltraților și se delimitează de ele, condamnă atât implicarea-deturnarea, cât și defăimarea protestelor din zona partidelor politice, precum și relatările tendențioase ale presei „de stat” din România. NEAMUNIT propune și o listă de revendicări ale protestelor, care s-ar putea constitui într-un început de manifest/program al noii Revoluții în desfășurare.  
 
„Asociația NEAMUNIT salută și susține protestele cetățenilor români și ale adevăratei societăți civile din România, care au avut loc în toată țara în ultimele zile, împotriva restricțiilor și abuzurilor din ultimul an.

Membrii și simpatizanții Asociației NEAMUNIT s-au alăturat protestelor pașnice și civilizate din capitală și din mai multe orașe și declară că nu aprobă sub nicio formă violențele de stradă care au apărut sporadic și care par planificate după un șablon care a reușit să compromită alte mișcări de protest legitime din trecut.

Ne delimităm categoric de toți factorii care încearcă să perturbe și să deturneze intenționat cauza manifestațiilor și denunțăm încercările partidelor politice de a se urca pe valul indignării legitime și corecte a românilor.

Ne declarăm profund dezgustați de încercările mizerabile ale unor politicieni, ale unei mari părți din mass-media și ale unor așa-ziși „formatori de opinie” de a demoniza protestatarii pentru drepturi și libertăți și de a-i eticheta drept „analfabeți funcționali (sic!)”, „extremiști”, „xenofobi” și „fasciști”.

Ni se pare că ne întoarcem la stalinismul din anii ’50, sau în anii ’90 ai regimului Iliescu, când tinerii curajoși care protestau contra abuzurilor și limitării unor drepturi erau puși la zid drept „golani” sau „bandiți legionari”, doar pentru că își declarau public credința și dragostea de țară și cereau dreptate și libertate.

Noi am fost, suntem și vom fi alături de români și în acest moment de grea încercare, pentru a depăși împreună criza politică, morală, economică și sanitară fără precedent în care ne-au aruncat măsurile luate de niște conducători incompetenți, dacă nu și corupți, și de o clasă politică iresponsabilă, lipsită de loialitate față de cetățeanul român obișnuit.

Revendicările principale pe care le susținem la acest moment sunt:

• Renunțarea la guvernarea prin acte normative neconstituționale 
• Eliminarea obligativității purtării măștilor în spații publice deschise
• Eliminarea obligativității purtării măștilor de către elevi
• Redeschiderea tuturor restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, muzeelor, sălilor de sport și fitness, și stadioanelor, cu măsurile necesare
• Eliminarea pseudo-educației online, pentru toate unitățile de învățământ, de la grădiniță până la facultate
• Interzicerea blocării unor spitale întregi pentru bolnavi de covid cu forme ușoare și medii, în timp ce numeroși români care suferă de alte afecțiuni grave nu mai au acces normal la sistemul de sănătate 
• Decalarea carantinei de noapte începând cu ora 00:00
• Programul supermarketurilor să fie până la ora 23:00
• Declarația pe propria răspundere să conțină libera circulație și pentru: 
ziariști, voluntari, asociații, îngrijire copii/vârstnici, deplasare îngrijire gospodării din alte localități 
• Să existe transparență totală privind achizițiile făcute de stat pentru spitale, materiale sanitare, măști, dezinfectanți, combinezoane
• Accesul nerestricționat al presei și reprezentanților ONG-urilor la ședințele Grupului de Comunicare Strategică
• Comunicarea clară și transparentă a modului de calcul al ratei infectărilor și al realizării statisticilor prinvind evoluția pandemiei
• Abandonarea ideii de "pașaport de vaccinare” și a limitării accesului în diferite spații publice pentru cetățenii nevaccinați
• Interzicerea oricăror constrângeri exercitate de către angajatori privind vaccinarea angajaților
• Punerea la dispoziția cetățenilor a unui număr de tel-verde și whatsapp cu accesul presei pentru reclamarea de: forțare a angajaților de a se vaccina; abuzuri ale medicilor în spitale; abuzuri ale forțelor de ordine
• Informarea zilnică asupra necesitații și oportunității măsurilor luate
• Sărbătorile religioase ale tuturor cultelor să fie lăsate libere, fără restricții de ore și participare cu ajutorul factorilor decizionali ai statului și implicarea organizatorică a acestora pentru o bună desfășurare a serviciilor religioase în actualul context. 
• Demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății
• Demiterea lui Raed Arafat din toate funcțiile publice

ASOCIAȚIA NEAMUNIT

Președinte Aureliu Surulescu 
Secretar General Andrei Dincă 

31.03.2021

Toate organizațiile nonguvernamentale și persoanele publice care doresc să se alăture demersului nostru sunt rugate să ne scrie pe adresa dee- mail: neamunit@gmail.com”, se arată în comunicatul asociației NEAMUNIT, transmis redacției ActiveNews.