ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația 21 Decembrie 1989 cere ministrului Justiției și procurorului general înființarea unei Direcții pentru investigarea crimelor comunismului și a infracțiunilor contra umanității în cadrul Ministerului Public, în contextul în care una dintre propunerile ministrului pentru modificarea Legilor Justiției este de a înființa, la nivelul Ministerului Public, o direcție pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați,scrie cotidianul.ro.

Reprezentanții Asociației 21 Decembrie 1989 spun că înființarea unei Direcții speciale pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați, așa cum propune ministrul Justiției, ar putea ancheta inclusiv infracțiunile comise de prourorii și judecătorii din perioada 1989-1990, care „au blocat soluționarea dosarelor și trimiterea în judecată timp de 27 de ani”.

„Asociația 21 Decembrie 1989 reiterează că a luat act de intenția Ministrului Justiției de a constitui în cadrul Ministerului Public o Direcție pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați. Aceasta ar putea fi entitatea judiciară care să ancheteze și infracțiunile comise de procurori, judecători și agenți guvernamentali ai României (inclusiv la CEDO), grupări organizate care au favorizat criminalii din perioada infracționala Decembrie 1989 - Iunie 1990, blocând soluționarea dosarelor și trimiterea în judecată timp de 27 de ani”, susțin reprezentanții Asociației 21 Decembrie 1989.

Ei cer Ministrului Justiției și Procurorului General să inițieze și să dezbată posibilitatea înființării, în cadrul Ministerului Public, unei Direcții pentru investigarea crimelor comunismului și a infracțiunilor contra umanității.