ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Blondie este în căutare de voluntare în vârstă de minimum 16 ani care să petreacă timp împreună cu bebelușii sau copiii bolnavi ai căror părinți nu pot sta cu ei în maternitate sau spital, transmite Asociația NEAMUNIT pe pagina proprie de social media.

Și eu sunt Blondie este programul care aduce voluntari instruiți alături de copiii internați singuri în maternități și secții de pediatrie. Când este împreună cu un copil, voluntarul face ce ar face o mamă dacă ar fi acolo: îi vorbește, îl mângâie, îi spune povești, îl alintă, îl iubește. Da, exact ce face mama ... Copiii pentru care am creat acest program sunt copii care stau în spital, pentru o perioada mai lungă sau mai scurtă, fără părinți sau alți aparținători. De cele mai multe ori nu sunt copii abandonați. Motivele pentru care sunt, totuși, singuri în spital, pot fi legate de faptul că mai au frați acasă și mama nu îi poate lăsa singuri. O să te rog să înțelegi că, de fiecare dată, este vorba despre o situație care trebuie tratată delicat, cu empatie și compasiune”, se arată într-un comunicat de pe pagina web a Asociației Blondie, înființată de Adelina Toncean, la rândul ei mamă, care a trecut printr-o grea suferință și acum dorește să îi ajute pe copiii bolnavi, abandonați temporar în spitale. 

Persoanele interesate să devină voluntari trebuie să aibă minimum 16 ani împliniți, să nu sufere de boli transmisibile (prezentând o adeverință medicală în urma unui set de analize de bază), să completeze un formular de înscriere, să participe la un interviu și, dacă sunt acceptate, să urmeze cursul teoretic și practic, în urma căruia vor semna contractul de voluntariat și vor începe activitatea în spitale.