ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postarea prin care Mihai Marin Târnoveanu de la Asociația „Calea Neamului” anunța programul zilei de 1 Decembrie la Valea Uzului a fost ștearsă, sub motivul mincinos că încalcă standardele comunității Facebook, ceea ce înseamnă că mai mulți turnători frustrați s-au apucat să o raporteze sistemului, din ura pe care o poartă românismului. Cu toate acestea, printr- o postare de pe pagina Asociației, am putut afla care va fi programul patrioților care îi vor cinsti de Ziua Națională pe ostașii români care și-au dat viața pentru Întregirea Țării: 

„Contul de fb Mihai Marin Târnoveanu blocat pentru 24 de ore si postarea prin care se anunța programul Zilei Naționale a României stearsă. Reluăm si va rugăm să distribuiți:
 
La ora 11,30 ne oprim la Târgu Ocna pentru a-i cinsti pe martirii anticomunisti care s-au jertfit pentru Țară si Neam. 

La ora 14 vom intra în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, trei „trupe” simbolizând Batalioanele Române care au trecut Carpații si cele trei mari provincii românești, Moldova, Transilvania si Țara Românească. Harta României Întregi pentru care s-au jertfit pe câmpul de luptă Eroii Armatei Române va fi arborată la intrarea în cimitir. Steagurile Triumfătoare ale românilor, Drapele de Luptă ale Regimentului 15 Infanterie vor fi în fruntea noastră. 

Mergem împreună, cei care nu se abat de la Linia Neamului, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc”, se arată pe pagina Asociației „Calea Neamului”.

Motivul pentru care acest anunț telegrafic, scris fără patimă și fără exagerări, a fost cenzurat de Facebook este că el ar putea genera „acțiuni rău intenționate în mediul offline”. Altfel spus, Facebook a fost (dez)informat de persoane rău intenționate că sărbătorirea Zilei Naționale a României într-un Cimitir al Eroilor este o „acțiune rău intenționată în mediul offline”. Totodată, persoanele și organizațiile menționate în postare sunt considerate „periculoase”. Probabil, medicul Mihai Târnoveanu, martirul Valeriu Gafencu, Asociația Calea Neamului sau Armata Română sunt printre „elementele dușmănoase” denunțate de hateri anonimi. Cam cine poate da o astfel de interpretare este destul de limpede: votanții UDMR sau românii „europeni” care condamnă „extrema dreaptă” și „provocările Rusiei”.

„Postarea ta încalcă Standardele comunității noastre privind persoanele și organizațiile periculoase. Nimeni altcineva nu poate vedea postarea. Avem aceste standarde pentru a împiedica și pentru a pune capăt acțiunilor rău intenționate din mediul offline”, este anunțul în urma căruia Facebook i-a șters postarea și i-a blocat temporar contul lui Mihai Marin Târnoveanu.

„De 1 Decembrie mergem pe Calea Neamului între Sfinți, Martiri și Eroi! Ei au făcut România Întreagă și o țin Întreagă și astăzi în Duh. La ora 11:30 ajungem la Târgu-Ocna unde se va săvârși o slujbă de pomenire a Sfântului Închisorilor Valeriu Gafencu” sunt câteva gânduri din postarea inițială, cenzurată de turnătorii de pe Facebook.