ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Foștilor Deținuți Politici așteaptă scuze din partea PSD și a lui Șerban Nicolae, în urma declatațiilor făcute de senatorul social-democrat legate de partizanii anticomuniști. AFDPR consideră că declarațiile senatorului PSD, la 28 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, reprezintă „o grosolănie din partea unui politician român” și o crasă necunoaștere a fenomenului, care demonstrează continuitatea gândirii bolnave din vremea defunctului regim „ilegitim și criminal”. În comunicat, asociația demontează fiecare dintre cele afrimate de Șerban Nicolae.

Acesta este comunicatul AFDPR, semnat de președintele asociației, Octav Bjoza, conform stiripesurse.ro.

„Comitetul Național de Conducere al Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR) a luat act cu indignare de gravele ofense aduse foștilor deținuți politici și deportați de către dl senator Șerban Nicolae cu ocazia ședinței Comisiei Juridice a Senatului

Pentru a demonta afirmațiile aberante, vom face o paralelă între cele susținute de domnia sa și punctele noastre de vedere.

”Ș.N.: „Am rude care au luptat pe Frontul de Vest. Să le spunem că unii mergeau să lupte pe Frontul de Vest pentru eliberarea Transilvaniei, în timp de alții luptau cu regimul comunist instalat în august 44, este inacceptabil”.

C.N.C.: Patria a trimis Armata Română Regală să o reîntregească, atât în Est cât și în Vest. După ce au făcut-o la timpul respectiv, 50 de generali ai Armatei Române au fost azvârliți de comuniști în temnițe și lagăre de exterminare, unde și-au găsit sfârșitul prin înfometare, bătăi, munci silnice și lipsirea de minime condiții de igienă și asistență medicală. Acestora li s-au adăugat alți ofițeri și trupă.

Ș.N.: „Trupele de securitate au provenit, în principal, din foștii jandarmi”.

C.N.C.: Fals! Începând din anul 1945, comuniștii au infiltrat jandarmeria cu persoane aservite lor, în așa fel încât, în vara anului 1948, când a luat ființă așa zisa Securitate a Poporului, toate problemele au fost preluate din mers. Adevărații jandarmi au luat drumul temnițelor comuniste (vezi Cetatea Făgărașului). Să fim atât de nevăzători, încât să nu realizăm că Securitatea era îndreptată împotriva poporului român?! Să se fi uitat naționalizarea averilor? Să se fi uitat că Securitatea a asasinat sau trimis la moarte țăranii care s-au împotrivit colectivizării? Să se fi uitat epurările din Poliție și Armată? Să se fi uitat interzicerea unor scriitori de primă mărime din literatura română? Să se fi uitat decimarea Academiei Române? Și multe alte nenorociri care s-au abătut asupra acestui popor.

Ș.N.: „Deci erau români contra români”.

C.N.C.: Da, așa este! Doar că de o parte erau românii demni, iubitori de neam, de Patrie de Tricolor și credință strămoșească, gata să se jertfească pentru binele Patriei, iar de cealaltă parte, pleava morală a societății, toți lingăii Partidului Comunist și ai Moscovei.

Ș.N.: „Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munți, cu trupele sovietice”.

C.N.C.: Doar nu erau nebuni să lupte cu pistoale automate, arme Z.B, și grenade, împotriva blindatelor și infanteriei sovietice, care, după așa zisa eliberare, au uitat să mai plece acasă, timp de 14 ani. În schimb, n-au uitat ca la plecare, să ia o halcă din trupul Patriei. Desigur, partizanii și mai  toți românii sperau să vină americanii. Oricum, la începuturile ocupației sovietice, am avut de-a face cu asasinate, violuri și hoții, pe când în Republica Federală Germană, trupele de ocupație americane, engleze și franceze nu s-au dedat la astfel de fapte.

Ș.N.: „Între cei care s-au refugiat în munți erau și oameni care erau căutați pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum să fiu de acord cu cei care l-au omorât pe Nicolae Iorga și să spun că erau partizani anticomuniști sau că erau luptători pentru libertate”.

C.N.C.: Ne pare rău, dar partizanii anticomuniști nu existau pe vremea asasinării lui Nicolae Iorga. Nu cunoaștem persoane din munți căutate pentru alte lucruri! Criminalii care i-au ucis pe Duca, Madgearu și Iorga au fost arestați, judecați, condamnați la moarte și executați. Nici noi nu acceptăm crimele, indiferent cine le-a comis! Chiar v-a lovit amnezia?

Ați uitat de zecile de mii de crime săvârșite de comuniști? Ați uitat de Iuliu Maniu, de Gheorghe Brătianu, de Mircea Vulcănescu, de elitele neamului românesc? A plătit cineva pentru toate aceste crime? I-a deranjat cineva? Rezistența anticomunistă a existat! Dovada sunt zecile de mii de victime, de necontestat, care au fost luate de la casele lor și nu s-au mai întors niciodată!

Ș.N.: „Acțiunile CIA, coroborate cu ale partizanilor din munți, au slăbit capacitatea de apărare a României, sub pretextul că o fac împotriva regimului comunist, este mai degrabă, ticăloșie”.

C.N.C.: Prin afirmațiile dvs. falsificați istoria recentă a României. Rezistența anticomunistă trebuie privită ca un întreg, ca un tot unitar și nu fărâmițată pe criterii etnice, politice, de culte sau de grup.

Ș.N.: „Acțiunea partizanilor anticomuniști din munți a fost îndreptată împotriva României”, sau „ne arogăm merite care nu există”.

C.N.C.: La 28 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, nu am întâlnit o asemenea grosolănie din partea unui politician român. O crasă necunoaștere a fenomenului, care demonstrează continuitatea gândirii bolnave din vremea defunctului regim „ilegitim și criminal”.

Așteptăm scuzele d-lui senator Șerban Nicolae și chiar ale Partidului Social Democrat.”, se spune în comunicatul semnat de Președintele AFDPR, Octav Bjoza(FOTO).