ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația NEAMUNIT a făcut pe Facebook un apel la solidaritate, calm și moderație, oferind câteva propuneri după care să ne ghidăm în vremuri de criză.
 
Printre acestea, se numără: verificarea informațiilor și evitarea răspândirii de zvonuri care să înmulțească panica; evitarea dezbinării și cultivarea solidarității, a spiritului de întrajutorare, mai ales față de cei mai vulnerabili; discernământ, eliminarea emoțiilor negative care ne sunt induse din exterior, redescoperirea omeniei românești; moderație, vigilență și echilibru în toate, inclusiv în ceea ce privește limitarea cumpărăturilor sau respectarea izolării; practicarea dragostei creștine față de semeni, cu care să ne purtăm cu aceeași grijă ca cea pe care o acordăm propriei persoane. Aplicând aceste principii, membrii Asociației NEAMUNIT consideră că vom trece cu bine peste această perioadă mai dificilă, dar care ne poate întări și folosi în alt plan. 

„În vremuri de criză, mai mult ca oricând, este nevoie sa arătăm că putem să fim un „Neam Unit”.

În perioada tulbure prin care trecem, vă adresăm câteva îndemnuri de folos, socotim noi:

  • Nu vă lăsați pradă zvonurilor și informațiilor neverificate și nu intrați nejustificat în panică.

  • Nu dați crezare tuturor mesajelor sau sfaturilor „binevoitoare” care se împrăștie cu viteza fulgerului pe facebook și whatsapp.

  • Verificați pe cât posibil informațiile din mai multe surse credibile, și cu cele din surse oficiale, și nu distribuiți informații nesigure, pentru că nu faceți decât să creșteți gradul de haos și panică.

  • În astfel de momente grele, este esențial să fim solidari între noi: cu rudele, cu prietenii, cu colegii, cu vecinii de bloc sau de stradă, și cu toți Românii. Suntem și așa destul de dezbinați între noi, și bine ar fi să folosim acest moment greu pentru a crește UNITATEA națională, nu să ne lăsam dezbinați și mai mult.

  • Dacă tot a venit această criză peste noi, măcar să ne folosim de ea și să ieșim întăriți. Trebuie să fim SOLIDARI în primul rând cu persoanele care sunt mai vulnerabile, care se află în situații dificile, care au nevoie mai mare de ajutor: bătrâni, bolnavi, persoane cu handicap, mame singure, etc.

  • Este fundamental să nu ne lăsăm rațiunea să fie acoperită de panică și emoții negative, și să nu uităm să FIM OAMENI. Poporul nostru, în existența sa, a pus mereu accent pe OMENIE, și aceasta a fost una dintre marile calități ale noastre, pe care e timpul să o redescoperim și să ne omenim între noi.

  • În orice facem sau spunem în aceste zile, e bine să fim moderați, vigilenți și echilibrați. E bine să ne facem și niște provizii, dar să nu intrăm în panică, să ne călcăm în picioare la cozi și să nu exagerăm făcând stocuri pentru luni de zile, de parcă ar veni sfârșitul lumii. Criza nu e atât de gravă, și nu va dura foarte mult. Și, dacă ne uităm la ce se întâmplă în Italia, mult mai afectată de măsurile aspre de siguranță, nici măcar acolo magazinele alimentare și farmaciile nu s-au închis, și nici aprovizionarea acestora nu s-a întrerupt.

  • Dacă sunteți obligați să stați în carantină, izolare, sau pur și simplu să stați acasă mai mult ca de obicei, puteți să folosiți într-un mod benefic acest timp, reconectându-vă cu lucrurile importante și cu persoanele apropiate din viața voastră. Priviți-o ca pe o perioadă binevenită de respiro, de oprire din goana nebună în care trăim de obicei zi de zi, și o oportunitate de a vă reculege, redescoperi și apropia de familie și de persoanele care chiar contează.

  • Fiindcă tot suntem și în Postul Mare, iar majoritatea Românilor sunt creștini, acum este un moment propice pentru a aplica în relație cu cei din jur Regula de Aur a creștinismului - Să ne comportăm cu semenii noștri exact așa cum am vrea să se comporte ei cu noi - așa cum ne îndeamnă Hristos. Dacă ați fi bătrâni, bolnavi și vulnerabili, în vreme de criză, cum v-ați dori să se comporte cu voi rudele, prietenii, cunoștințele și vecinii? EXACT AȘA SĂ VĂ PURTAȚI ȘI VOI.

E momentul să ne arătăm în mod concret dragostea de semenii aflați în nevoie.

Noi credem că dacă ne vom comporta cu Calm, Echilibru, Solidaritate și Omenie, vom trece în scut timp cu bine peste această perioadă mai dificilă și chiar ne va folosi, la nivel personal, la nivel de mici comunități, și la nivel de națiune.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!”, au transmis membrii Asociației NEAMUNIT, vineri, pe social media.