ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația NeamUnit a lansat platforma „Liga pentru Deșteptarea României”, ne informează organizația de tineret printr-un Comunicat pe care îl redăm integral mai jos:

„În data de 24 iunie 2022, la Cercul Militar din Brașov, la inițiativa Asociației Neamunit, a fost lansată platforma „Liga pentru Deșteptarea României”, mișcare civică ce își propune să atragă implicarea cetățenilor, specialiștilor, organizațiilor civice și a asociațiilor profesionale, în scopul identificării soluțiilor optime în domeniile esențiale pentru viitorul României.

Activitatea Ligii are ca declarație de intenție „Manifestul pentru Deșteptarea României”, lansat simbolic în data de 21 decembrie 2021, care reprezintă atât o viziune asupra viitorului României, cât și un document călăuzitor pentru elaborarea unor soluții practice, pe termen mediu și lung, spre atingerea celor 10 obiective principale ale demersului nostru, prezentate în cadrul Manifestului.

În urma dialogului pe care dorim să îl avem în spațiul civic, vor fi concepute strategii în variate arii de interes economic și social, urmând ca acestea să fie integrate în „Planul de Țară – România Noastră 2050”, care va reprezenta corpul de măsuri pe care le vom propune și susține pentru reconstrucția României.

Lansarea „Ligii pentru Deșteptarea României” s-a bucurat de susținerea mai multor personalități din viața civică, socială și culturală a țării, cunoscute pentru acțiunile de apărare a valorilor naționale, dar și de o prezentatoare profesionistă și inimoasă - doamna Ani Crețu.

În cadrul evenimentului, s-a lansat un puternic apel la redeșteptarea conștiinței naționale, civice și morale a românilor, s-a subliniat necesitatea sprijinirii familiei românești, în contextul depopulării țării prin scăderea natalității și emigrația masivă, și a fost evocată urgența reconfigurării sistemului de educație, prin prisma scopului de a avea viitoare generații de tineri realmente educați, cu identitate și caracter, nu doar titulari de diplome goale de conținut. Totodată, a fost amintit spiritul de jertfă, pentru binele comun, al unora dintre personalitățile istorice emblematice ale României, spirit esențial în acțiunile de reconstruire a țării, în interesul neamului românesc și al românilor, în corelare cu contextul economic, politic și militar extern, tot mai complicat.

Printre cei care și-au manifestat susținerea pentru platforma civică dar și speranța în viitorul României prin discursurile cu impact pe care le-au avut, s-au numărat: dr. Mircea Platon, redactor-șef la revista Convorbiri literare din Iași, publicist consacrat al unor numeroase studii de istorie, autor prestigios al unor lucrări importante, precum „Deșcolarizarea României” și „Elitele și conștiința națională”; domnul Mircea Pușcasu, fondator și președinte al Asociației Bucovina Profundă și vicepreședinte al Federației ProVita din România; domnul Cristian Filip, Președinte al Alianței Părinților din România și Președinte al Fundației creștine Părintele Arsenie Boca; domnul Marian Clenciu, președinte al Consiliului Național al Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina; domnul Daniel Stanc, președinte al Asociației Sat Concept; doamna Andreea Ogăraru, director executiv al Asociației George Ogăraru pentru Cultură și Sport; domnul Bogdan Cărăușu, președinte al Asociației Scut Botoșănean și doamna Camelia Stârcescu, redactor-colaborator al revistei Formula AS.

Totodată, alocuțiuni vibrante au avut și Tudor Sișu - membru fondator al trupelor Haarp Cord și La Familia, domnul Cristian Ciorăneanu – teolog și regizor, precum și tânărul Matei Cotigă – președinte al Asociației Tinerii din Ziua de Azi. Discursuri motivante au mai ținut și Andrei Dincă (secretar general Neamunit), Cristian Țârlea (Neamunit Transilvania), Călin Șoș (Neamunit Moldova), dar și tânărul George Timiș – antrenor sportiv.

La finalul evenimentului, domnul Aureliu Surulescu, în calitate de președinte al Asociației Neamunit - inițiatoarea proiectului Liga pentru Deșteptarea României, a vorbit despre importanța luptei pentru păstrarea unității noastre în jurul valorilor comune, despre familie ca nucleul esențial al societății, și despre nevoia de responsabilizare și implicare a cetățenilor în viața publică și în definirea direcțiilor principale ale viitorului României noastre, așa cum ni-l dorim, pentru noi și urmașii noștri.

Oricare cetățean și organizație civică ori profesională care rezonează cu viziunea, principiile și obiectivele din Manifestul pentru Deșteptarea României este invitat să ni se alăture și să ne transmită intenția de aderare la Liga pentru Deșteptarea României la adresa de e-mail desteptarearomaniei2022@gmail.com.

Apelul nostru se adresează tuturor celor care au cetățenie română și se simt români, indiferent de originea lor etnică sau de credința lor. Singurele condiții sunt: să iubească sincer România și să o considere patria lor; să respecte mereu identitatea, tradițiile și valorile noastre naționale, și să aibă un respect profund față de toți compatrioții lor, indiferent de diferențele dintre noi, punând accent pe ce ne unește.

LIGA PENTRU DEȘTEPTAREA ROMÂNIEI
27 iunie 2022”