ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația NeamUnit cere Guvernul României, forurilor competente și partidelor din opoziție să ia măsuri în cazul județelor  Harghita și Covasna unde se arborează ilegal drapelul Ungariei, sub privirile nepăsătoare ale autorităților.
 
Într-un comunicat postat pe Facebook,  Asociația NeamUnit amintește că  în legislația românească arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României și cu alte ocazii sau în alte condiții decât cele prevăzute de lege este considerată contravenție. Cu toate acestea, în Harghita și Covasna drapelul Ungariei continuă să fluture nestingherit. 

Publicăm mai jos comunicatul integral:

Referitor la situația dată din județele Harghita si Covasna unde se arborează ilegal drapelul Ungariei sub ochii indiferenți ai autorităților române, serviciilor si organelor competente menționam următoarele :

Art. 24. – (1) Constituie contravenții următoarele fapte, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:

g) arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României și cu alte ocazii sau în alte condiții decât cele prevăzute la art. 6, 7 și 9;

– Art. 6. – Pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul național al României și numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivități și reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale și în locuri publice stabilite de autoritățile administrației publice locale.

Acestea fiind spuse știm că se va achita eventuala amendă pentru ca este știut deja ca fondurile pentru umilirea cetățenilor romani in propria țară sunt mai mult decat suficiente.

Poate ar fi necesar un proiect de lege prin care POLITICIENII ROMÂNI să-și unească eforturile si sa propună sancțiuni drastice pentru astfel de ofense REPETITIVE , in acest caz.

Solicitam Guvernul României, forurilor competente si opoziției Partidul Național Liberal si Partidul Mișcarea Populară sa ia măsuri ÎMPREUNĂ pentru soluționarea DEFINITIVA a acestor derapaje.

Menționam ca putem înțelege si respecta o sărbătoare națională a unui stat vecin, chiar si arborarea drapelului acelui stat ALĂTURI DE CEL ROMÂNESC asta dovedind nu numai respect, dar si o mână întinsă unii altora.

Vă rugam sa va abțineți de la comentarii injurioase care pot afecta pagina " NEAMUNIT " precum si pe alti cetățeni care înțeleg demersul nostru si nu se fac vinovați de acțiunile unor politicieni locali sau jocuri de culise.

Cu respect pentru toti cetățenii care trăiesc pașnic pe teritoriul României”.