ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studiul realizat de OMS privind pericolul reprezentat de preparatele din carne și de carnea roșie este pus la zid de reprezentanții Asociației Române a Cărnii. 

Studiul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care pretinde că preparatele din carne ar fi cancerigene iar carnea roşie „probabil” cancerigenă face parte din seria studiilor „aruncate pe piaţă, fără niciun discernământ şi fără nicio rigoare ştiinţifică”, susține ARC.

„Ne manifestăm indignarea faţă de uşurinţa cu care aceste studii sunt aruncate pe piaţă, fără niciun discernământ şi fără nicio rigoare ştiinţifică. Referindu-ne la consumatorul român, vehicularea unor asemenea informaţii alarmiste nu face decât să inducă confuzia într-o piaţă alimentară care şi aşa este afectată de concurenţă neloială pe care o fac evazioniştii fiscali”, a declarat preşedintele ARC, Radu Timiş, într-un comunicat.

ARC este de acord că este nociv pentru sănătate consumul de preparate din carne de slabă calitate, cu aditivi neautorizaţi, nerespectând normele de siguranţă alimentară, depozitate impropriu.

ARC notează că orice exces alimentar poate aduce riscuri la adresa sănătăţii, dar generalizările de acest gen nu sunt de dorit, mai ales în cadrul problemelor alimentare, unde publicul este extrem de atent iar panică se poate instala imediat, cu efecte greu de controlat.

„Este suficient să amintim că începând cu anii `70, era aproape imposibil să te opui unei generalizări că bolile cardiovasculare sunt legate direct şi fără nicio nuanţă de consumul de grăsimi saturate din produsele de origine animală. Aşa cum credem că ştiţi, o această generalizare a fost infirmată parţial în urmă studiilor date publicităţii în ultimii ani, opinia majorităţii comunităţii ştiinţifice fiind mult mai nuanţată în prezent”, se arată în comunicat.