Asociația Românilor din Norvegia susține că a fost amenințată din cauza refuzului de a participa la protestul urmează să aibă loc la București luna viitoare, pentru care Primăria Capitalei a dat aprobare, deși organizatorii spun că vor fi prezenți un milion de oameni.

„”Postarea inițială (29.07.18): ”Asociația românilor din Norvegia” anunță că nu participă la mitingul preconizat să aibă loc pe 10 august la București.

Într-un comunicat de presă postat pe pagina de facebook ”Den Rumenske Forening i Norge, se precizează că ”după consultarea românilor din Norvegia, care sunt membri ai organizației, și după numărarea voturilor exprimate, conducerea Asociației a adoptat o poziție de neutralitate în legătură cu evenimentul 10 August Diaspora vine la București”.


După amenințări, pe contul de FB al asiociației se putea citi următorul mesaj:

„ În urma reacțiilor agresive, amenințătoare, vulgare și insultătoare din mediul online, în comentariile publicate de utilizatorii facebook, la adresa membrilor ”Asociației românilor din Norvegia”, conducerea organizației a decis să retragă comunicatul de presă cu privire la neutralitatea față de evenimentul de pe 10 august de la București, ne-a transmis Stefan Dan Michelsen, președintele Asociației.

În același comunicat se menționează că ”Asociația românilor din Norvegia” este o organizație apolitică.
 
Asociația Românilor din Italia a emis un comunicat prin biroul lor de comunicare, în care se precizează că aceasta asociatie NU sustine manifestatia din 10 August.  Asociația precizează într-un comunicat:

„În numele membrilor Asociației Românilor din Italia (ARI), am hotărât în urma a mai multor consultări pe care le-am avut, să nu participăm la organizarea acestui miting, motivele principale fiind lipsa de dialog și consultări între organizatorul principal și mediul asociativ al românilor din afara granițelor.

Suspectăm că acest miting este unul politizat și datorită faptului că din obiectivele publicate în presă și pe rețelele de socializare, singurul scop este "dărmarea” guvernului. Considerăm că un astfel de miting ar fi putut fi organizat în an centenar și în mod simbolic ar fi însemnat reunirea diasporei cu țara.¨
 
Reamintim că un mesaj de chemare la protest a peste un milion de români din Diaspora a devenit viral pe grupurile de români din străinătate încă de luna trecută. Conform mesajului postat, se dorește crearea unui miting cu  un milion de români din străinătate care să participe la mega protestul împotriva Guvernului. Protestul ar urma sa aibă loc în luna august, atunci când majoritatea românilor se întorc în vacanță în România.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews