ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Românilor din Norvegia susține că a fost amenințată din cauza refuzului de a participa la protestul urmează să aibă loc la București luna viitoare, pentru care Primăria Capitalei a dat aprobare, deși organizatorii spun că vor fi prezenți un milion de oameni.

„”Postarea inițială (29.07.18): ”Asociația românilor din Norvegia” anunță că nu participă la mitingul preconizat să aibă loc pe 10 august la București.

Într-un comunicat de presă postat pe pagina de facebook ”Den Rumenske Forening i Norge, se precizează că ”după consultarea românilor din Norvegia, care sunt membri ai organizației, și după numărarea voturilor exprimate, conducerea Asociației a adoptat o poziție de neutralitate în legătură cu evenimentul 10 August Diaspora vine la București”.


După amenințări, pe contul de FB al asiociației se putea citi următorul mesaj:

„ În urma reacțiilor agresive, amenințătoare, vulgare și insultătoare din mediul online, în comentariile publicate de utilizatorii facebook, la adresa membrilor ”Asociației românilor din Norvegia”, conducerea organizației a decis să retragă comunicatul de presă cu privire la neutralitatea față de evenimentul de pe 10 august de la București, ne-a transmis Stefan Dan Michelsen, președintele Asociației.

În același comunicat se menționează că ”Asociația românilor din Norvegia” este o organizație apolitică.
 
Asociația Românilor din Italia a emis un comunicat prin biroul lor de comunicare, în care se precizează că aceasta asociatie NU sustine manifestatia din 10 August.  Asociația precizează într-un comunicat:

„În numele membrilor Asociației Românilor din Italia (ARI), am hotărât în urma a mai multor consultări pe care le-am avut, să nu participăm la organizarea acestui miting, motivele principale fiind lipsa de dialog și consultări între organizatorul principal și mediul asociativ al românilor din afara granițelor.

Suspectăm că acest miting este unul politizat și datorită faptului că din obiectivele publicate în presă și pe rețelele de socializare, singurul scop este "dărmarea” guvernului. Considerăm că un astfel de miting ar fi putut fi organizat în an centenar și în mod simbolic ar fi însemnat reunirea diasporei cu țara.¨
 
Reamintim că un mesaj de chemare la protest a peste un milion de români din Diaspora a devenit viral pe grupurile de români din străinătate încă de luna trecută. Conform mesajului postat, se dorește crearea unui miting cu  un milion de români din străinătate care să participe la mega protestul împotriva Guvernului. Protestul ar urma sa aibă loc în luna august, atunci când majoritatea românilor se întorc în vacanță în România.