ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația STOP 5G România face un apel urgent la mobilizare, până cel târziu pe 2 noiembrie, pentru adresarea de petiții la ceea ce organizația consideră un simulacrul de consultare publică, în urma căruia Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor vrea să modifice și completeze legislația deja adoptată în scopul implementării rapide a tehnologiei 5G în România. Conform proiectului de lege publicat pe pagina web a Ministerului, echipamentele de telecomunicații vor putea fi amplasate pe proprietățile private, pe clădiri, în spații verzi și păduri sau rezervații fără plată și fără acordul proprietarilor sau al autorităților care le gestionează. Reamintim că Guvernul nu a întreprins până acum un studiu asupra pericolelor aduse sănătății umane și mediului înconjurator de tehnologia 5G, studiu care să fie elaborat cu experți independenți din țară și străinătate. Prezentăm în link-ul de mai sus poziția MInisterul și mai jos poziția Asociației neguvernamentale.

„Iradiați, cu proprietatea violată și drepturile fundamentale terfelite pe banii noștri, pentru 5G, pentru profitul corporațiilor Telecom

URGENT! Termen maxim - 2 Noiembrie. GUVERNUL si CORPORATIILE TELECOM au bagat pe furis (presa nu zice nimic) un proiect de lege in mod cu totul si cu totul neconstitutional ce prevede printre multe multe altele :

- Sa se intre cu forta pe proprietatea publica si privata pentru a instala echipamentele radiative;

- Autoritatile locale vor fi obligate sa permita operatorilor telecom accesul fara autorizatie si chiar fara bani dati pe chirii/taxe in paduri, pasuni, spatii verzi, cladiri publice si private, monumente, rezervatii protejate etc.;

- Cheltuielile cu electricitatea se transfera catre stat si catre autoritatile locale, adica catre noi cetatenii platitori de taxe si impozite;

- Patrimoniul national va fi afectat iremediabil de echipamentele instalate, repetam FARA autorizatie si FARA vreo chirie;

- Dovada este urmatorul extras elocvent din nota de motivare a proiectului de lege:

"Eliminarea anumitor restricții privind instalarea unor elemente ale rețelelor de comunicații electronice este esențială pentru furnizarea către utilizatorii finali a noii tehnologii 5G. În acest sens, pentru a facilita implementarea tehnologiei 5G, proiectul de transpunere completează legislația actuală privind accesul furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice la infrastructurile fizice, prin stabilirea instalării și operării în mod gratuit a punctelor de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsă pe infrastructurile fizice proprietate publică sau privată a statului sau a unităților administrativ-teritoriale. Gratuitatea instalării are în vedere, în primul rând, infrastructurile fizice care constituie mobilierul stradal, precum stâlpii de iluminat public, semnele de circulație, semafoarele, panourile și stațiile de autobuz, de tramvai, metrou ori a altor mijloace de transport în comun. Se vor instala gratuit inclusiv branșamentele la rețeaua de distribuție a energiei electrice, necesare pentru funcționarea punctului de acces, cât și elementele de rețea sau infrastructură fizică necesare pentru conectarea acestor puncte fie la segmentul de transport, fie la cel de distribuție, dintr-o rețea publică de comunicații electronice." sursa AICI.

Solicităm: MOBILIZAREA TUTUROR DECIDENTILOR!

Petitioneaza ACUM la consultare.publica@mt.ro si participa la dezbaterea publica.

Contacteaza ACUM asociatia de proprietari si contesta acest proiectul de lege abuziv prin poșta electronică la adresa consultare.publica@mt.ro prin formularul E-consultare de AICI.

Contacteaza ACUM primarul localitatii tale si cere-i sa se se opuna acestui proiect care le termina AUTONOMIA ADMINISTRATIVA, LE FURA BANI SI II PUNE LA NISTE CHELTUIELI IMENSE PE CARE CORPORATIILE AR TREBUI SA LE PLATEASCA. In Italia sute de primari lupta alaturi de cetatenii lor sa opreasca implementarea 5G .

Trimite ACUM cerere de prelungire consultare publica si dezbatere publica cum este descris la AICI.

#SHARE #DISTRIBUITI MASIV. Multi nu stiu de acest proiect de lege mamut care le va distruge sanatatea, libertatea si proprietatile. In SUA imobilele pe care sunt antene 5G instalate au pierdut aproximativ 30% din valoare.

#STOP5GRomânia #SePoate”, este apelul făcut pe social media de Asociația STOP 5G România.