ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) din toată țara s-au reunit și la acest final de an în tradiționala tabără de iarnă de la Mănăstirea Putna, începută duminică, 29 decembrie 2019. Tabăra din această iarnă este una specială, deoarece Asociația marchează împlinirea a 30 de ani de activitate, informează Agenția de Știri Basilica

A devenit o tradiție pentru „ascoriști” să petreacă intrarea în noul an prin rugăciune, aproape de mormântul Sfântului Ștefan, alături de monahii putneni. Tabăra națională de iarnă este organizată de ASCOR Suceava.

Membrii filialelor ASCOR au participat luni dimineață la Sfânta Liturghie, apoi au făcut un tur al Mănăstirii și Muzeului de la Putna. Spre seară, a avut loc „retragerea cu torțe”, în cadrul căreia a fost reprezentat pe Dealul Crucii numărul 30, în contextul aniversării a 30 de ani de la înființarea ASCOR. Cea mai recentă activitate similară a fost în 2018, când studenții creștin-ortodocși au dat startul manifestărilor de Centenarul Unirii prin înscrierea cu torțe a numărului 100 pe Dealul Crucii de la Putna.

Tabăra națională de iarnă a studenților creștin-ortodocși va mai cuprinde manifestări culturale precum: concerte de colinde, o expoziție foto, conferințe susținute de scriitorul Adrian Alui Gheorghe și de Protos. Dosoftei Dijmărescu, vizite la Chilia Sfântului Daniil Sihastrul și la Sihăstria Putnei.

Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR) a fost înființată pe 14 iunie 1990 la București cu binecuvântarea Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, la inițiativa unor studenți și doctoranzi ai mai multor facultăți. ASCOR are un caracter național și desfășoară o gamă variată de activități spirituale, culturale și social-filantropice.

Filiale acestei organizații sunt prezente în toate centrele universitare din țară: Alba-Iulia, Bacău, Baia-Mare, Brașov, București, Constanța, Craiova, Iași, Galați, Oradea, Sibiu, Suceava, Timișoara, Tulcea ș.a.