ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Având în vedere că mai sunt doar câteva zile până la alegerile parlamentare și foarte mulți prieteni și simpatizanți ai Asociației Neamunit ne-au întrebat pe diverse canale, dacă susținem partidul AUR, am hotărât să explicăm clar argumentele care ne fac să nu avem deloc încredere în AUR și să NU susținem acest partid.
 
I. Argumente legate de partid și direcția sa politică
 
1. Noi, cei mai vechi din cadrul Asociației Neamunit, care există din anul 2012, de când a apărut și Acțiunea 2012, i-am cunoscut personal pe cei doi copreședinți ai AUR – George Simion și Claudiu Târziu, și ne-am intersectat cu ei în numeroase ocazii și circumstanțe în ultimii 8 ani, deci nu vorbim despre ei din auzite și din zvonuri fără fundament.
 
2. Adoptarea unui simulacru Plan de Țară propus de dubiosul personaj pseudo-naționalist Călin Georgescu ("Hrană, apă, energie”), fiind și propunerea lor pentru postul de Prim Ministru, știută fiind apartenența dânsului la diverse "forme discrete” de organizare în afara statului român, fiind șeful Clubului de la Roma.
Dânsul poate fi lângă Dacian Cioloș un perfect partener pentru a administra România în favoarea Înaltei Porți.
 
3. Deși se prezintă drept un feroce partid "antisistem”, partidul AUR se pare că se bucură de aprecierea și susținerea unor personaje adânc ancorate în acesta. Într-un interviu din 28.11 din ziarul Capital, fostul jurnalist și agent acoperit dovedit al serviciilor, Rareș Bogdan, în prezent politician de frunte al PNL, declara despre AUR: "Sigur, la aceste alegeri va apărea o forță politică nouă în parlament, care va încerca să intre și la guvernare, vorbim despre partidul AUR”. Dacă ajungi să-ți garanteze acoperiții din servicii și omul de casă al Președintelui Iohannis că vei intra în parlament și posibil și la guvernare, este clar că ești "antisistem”.
 
4. Totodată, aprecierile arătate de diverși "lideri politici" vis a vis de Simion, fiind prezent la multe tribune și întâlniri cu lideri ai #rezist, GDS etc... (mai jos cu Nicușor Dan și anticreștina Alina Mungiu Pippidi, autoarea piesei basfemiatoare "Evangheliștii" - Nota AN) precum și nu mai puțin importantul și controversatul personaj S. Ghiță fondatorul de facto al ultimului "partid patriotic” PRU, dispărut odată cu protectorul său.
 
 
 
5. Sigla pe care și-a creat-o partidul ni se pare una la fel de dubioasă ca și direcția sa politică în plan extern, la nivel regional și european. Datorită faptului că George Simion a fost acuzat că promovează harta "României mici”(adică doar România de azi unită cu Republica Moldova), în loc de harta României Mari interbelice(visul tuturor naționaliștilor români), și fiindcă dacă vrei să rămâi în UE cu orice preț nu poți să ai pretenții teritoriale de la vecini (gen Ucraina), designerii AUR au găsit o soluție de grafică care să împace și spiritul national si cel diasporean: au lăsat nedefinită granița de Răsărit a României, putând să ducă pe fiecare cu gândul la ce vrea: România de azi, România și Rep. Moldova, România Mare. Plus că au acoperit granițele din zona dubioasă cu niște steluțe care fac trimitere clară la Uniunea Europeană și la ideea că Reunificarea se poate face numai în cadrul "marii familii” europene.
 
În fapt, discursul Unionist al lui Simion făcea referire încă din 2012 la unirea României cu teritoriile sfâșiate în cadrul UE și nu o Unire firească pe modelul german.
 
II. Argumente legate de calitatea liderilor partidului ca politicieni
 
1. Unde a dus domnul George Simion mișcarea unionistă. Acțiunea 2012 condusă de George Simion a beneficiat în ultimii 7 ani de fonduri generoase, primite majoritatea din donații de la unioniști din România, Rep. Moldova și din diaspora. Care a fost eficiența utilizării acestor fonduri și impactul celor 7 ani de "luptă unionistă” a organizației condusă de George Simion?
 
În prezent, opțiunea pro-unionistă din Rep. Moldova este undeva pe la 30% din populație; datorită președintelui trădător Băsescu, peste 25% din populația Rep. Moldova, majoritatea tineri, au profitat de acordarea nesăbuită a cetățeniei române și au emigrat în Occident, lipsindu-și țara de o forță vitală, potențial pro-unionistă; la alegerile recente din Rep. Moldova, candidații unioniști au obtinut sub 3% din voturi.
 
În același timp, în România, niciun partid important nu a abordat serios problema ReUnirii în ultimii 8 ani, aceasta rămânând doar un slogan folosit de PMP – partidul de buzunar al lui Băsescu – Petrov.
 
Tot la marșul unionist de atunci o delegație a "Neamunit”, împreună cu alți români prezenți acolo în Piața Operei, inclusiv fondatorul Frăției Ortodoxe, au fost izgoniți pentru că au cerut și au încercat să spună rugăciunea "Tatăl nostru”, fiind considerați "agitatori” de către politicul invitat să țină alocuțiuni și care nu conteneau cu discursul unionist "în cadrul Europei unite”.
 
2. Cum l-a ajutat George Simion indirect pe Dodon să câștige alegerile din Rep. Moldova în 2016:
Asociația Neamunit a participat în mai mulți ani la Marșul pentru Basarabia, organizat de George Simion și Acțiunea 2012. În anul 2016, Marșul pentru Basarabia a avut loc pe 22 octombrie, cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale din Republica Moldova. După ce a primit autorizare pentru marș pe un traseu bine stabilit, George Simion a hotărât premeditat să abată marșul de la traseu, și să intre pe Calea Victoriei, pentru a forța o ciocnire cu forțele de ordine și să iște un scandal care să-l aducă în atenția presei și a partidelor politice.
G. Simion a avut o întâlnire cu liderul Neamunit cu o seară înainte, la Universitate, lângă sediul televiziunii pe care pretindea că o deține la acea dată, acolo fiind informat de necesitatea ciocnirilor cu Jandarmeria pentru a atrage atenția televiziunilor și pentru ca împreună să fie "săltați” de autorități, urmând să câștige capital politic pentru ceea ce avea să devină un partid făcut, nu născut.
 
În calitatea de coparticipanți declarați oficial la marș, am fost avertizați și de alte cunoștințe bine informate dinainte că se va încerca transformarea marșului într-o diversiune care îl va ajuta în campanie pe Dodon să câștige alegerile în Moldova (s-a și scris ulterior despre asta).
 
Nu am crezut și am zis că noi mergem cu inima curată, pentru cauza Unionistă în care credem. Așa că am participat în număr mare, îmbrăcați cu port național, cu steagurile tricolore și cu chipuri de voievozi. Însă, așa cum era prevăzut, domnul George Simion a început diversiunea cu o parte din "galeriile” de fotbal contra cordonului de jandarmi de pe Calea Victoriei, și s-a băgat în prima linie, pentru a fi ridicat de jandarmi în timp ce era filmat de presă.
 
Rezultatul:
 
Unul dintre afișele și sloganurile de campanie ale lui Dodon în 2016, cu mesaj antiunionist, era o imagine cu jandarmul român interbelic care îl bate pe țăranul basarabean nevinovat.
 
Propaganda sovietică a implantat această imagine în subconștientul basarabean, din păcate. Și ce imagini a transmis presa de la Marșul pentru Basarabia? Un grup de tineri basarabeni, aflați în prima linie, îmbrăcați în port popular, în conflict cu jandarmii români, exact ca pe afișul de campanie antiromânească a lui Dodon, cu doar 7 zile înainte de alegeri, pe care Dodon le-a câștigat detașat. Nu știm la ce s-a gandit domnul Simion(câștig personal de imagine, câștig politic, vizibilitate în media, alte interese?) dar acțiunea sa din 22 octombrie 2016 denotă cel puțin orbire politică.
 
3. Un lucru care ne displace profund la domnul George Simion este modul cum și-a făcut mereu și cum își face campanie de imagine: mereu se bagă intenționat unde este rost de scandal, pentru ca apoi să se victimizeze forțat și exagerat, adoptând o atitudine jalnică și penibilă. A se vedea: "lupta” cu jandarmii din 2016, expulzarea forțată din Rep. Moldova, "bătălia” cu ungurii de la Valea Uzului, protestele recente din piața Victorie. Mereu o victimă inocentă a sistemului corupt…bine regizat.
 
4. Din ce fonduri a fost și este susținut domnul George Simion, pentru a se bucura de o asemenea publicitate și vizibilitate în mass-media și social media? Iată ce posta personal acest domn pe site-ul său de campanie pentu alegerile europarlamentare din 2019: "George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, și-a vândut apartamentul, singura bogăție materială pe care o avea, pentru a duce la bun sfârșit campania de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea acestuia în cursa electorală din luna mai.”…Sincer, câți dintre cei care susțin AUR, și sunt oameni cu capul pe umeri, cred sincer în asemenea afirmații?
 
5. Domnul Claudiu Târziu, până în prezent nu a avut o implicare politică directă. Însă, în ultimii 20 ani, i-a susținut public permament, ferm și constant pe președinții trădători și toxici pentru România, Traian Băsescu și Klaus Iohannis, doar pe considerentul că ar fi politicieni "de dreapta”, și că sunt total anti-PSD, considerat a fi "cel mai mare rău” de pe scena politică românească. Judecând acum, a posteriori, această susținere pentru personaje nocive ca Băsescu și Iohannis, bazată pe niște argumente foarte slabe și nerealiste, denotă că domnul Târziu suferă de o orbire politică de neiertat pentru cineva care se vrea un lider de partid important.
 
6. Domnul Târziu este foarte bun la nivel de teorie, cultură, discurs, însă modul său de gândire nu prea are legătură cu realitatea vieții politice de la noi. A împărți partidele fără doctrină și ideologie de la noi, care sunt doar niște grupuri de interese comune, în "de dreapta” și "de stânga”, și a le judeca după niște ideologii sublime pe care acestea nu le cunosc, și nu le aplică cam niciodată, arată că domnul Târziu trăiește într-o lume înaltă, a ideilor politice mărețe, potrivită poate pentru secolul 19, dar nu este cu picioarele pe pământ, în lumea politică românească din anul 2020.
 
7. Domnul Claudiu Târziu a avut, are și păstrează relații foarte strânse, de prietenie și admirație reciprocă cu majoritatea așa-numiților "intelectuali băsiști”, conservatori de ocazie, mari "patrioți” și "creștini”, care s-au lăsat cooptați, înrolați și folosiți politic sau propagandistic de sistem, în special din cauza președintelui trădător-securist Băsescu-Petrov: Papahagi, Baconsky, Paleologu, Neamtu, Plesu, Monica Macovei și alții asemenea.
 
 
 
 
 
CONCLUZIE:
 
Pentru toate argumentele enumerate mai sus, dar și pentru multe alte motive, pe care nu le vom expune acum, noi NU avem încredere în liderii partidului AUR, și NU putem să susținem acest partid în niciun fel. Suntem siguri că în partidul AUR sunt și numeroși membri care sunt oameni de valoare, buni români și buni creștini, care sunt animați de dragoste de neam și țară și de bune intenții, și nu avem nicio problema cu aceștia. Problema este că peștele de la cap se strică, iar partidele de la conducere imprimă direcția și programul de acțiune. Noi nu avem nimic de câștigat sau de pierdut legat de soarta acestui partid, dar suntem convinși că în timp, majoritatea membrilor și susținătorilor săi, care au aceleași idealuri și principii ca și noi, își vor da seama că nu este ceea ce pare, și se vor retrage dezamăgiți de încă o capcană pentru naționaliștii români.
 
Nu am jignit și repudiem modul în care partidele atacă legăturile de familie, soțiile, copiii sau părinții, familia fiind o instituție sacră pentru orice patriot și om cu frica lui Dumnezeu.
 
Puteți să vă supărați, dar noi v-am spus exact ce știm și ce credem, să nu ziceți mai târziu că nu ați știut.
Urmărim adevărul și nu suntem singurii care spun aceste lucruri.
 
Boicotul la vot pe care l-am propus ajuta fix partidele mici de tipul "aur" sau "per" deci nu putem fi acuzați de "himere” ale gândirii unor inadaptați ai vremurilor prezente.
 
Să ne lumineze pe toți Dumnezeu să reușim cu adevărat să punem început bun deșteptării și renașterii neamului nostru Românesc!