ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe asociații și organizații ale elevilor și studenților solicită Ministerului Transporturilor și Metrorex prelungirea programului de funcționare a metroului pe timpul nopții, astfel încât acesta să circule non-stop.


„Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) și alte 13 organizații studențești și de tineret solicită Ministerului Transporturilor și Societății Comerciale de Transport cu Metroul București „Metrorex" S. A. prelungirea programului de funcționare a rețelei de metrou din București până la un program de funcționare 24/24h (față de 05:00-23:00, în prezent)", se arată în adresa semnată de reprezentanții asociațiilor.

„În multe state, programul rețelelor de metrou este mai lung în zilele de weekend, când activitatea socială a cetățenilor pe parcursul nopții este, evident, mai intensă, și nevoia acestora de mobilitate crește”, spun reprezentanții asociațiilor.

Aceștia cer și sprijinul Primăriei Capitalei, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Turismului și Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, spunând că măsura luată va fi în beneficitul tuturor cetățenilor și turiștilor.

Studenții spun că, în prezent, tinerii sunt limitați de posibilitățile de transport după ora 23.00 și nu pot participa la activitățile sociale după această oră, "puțini studenți și tineri având disponibilitatea financiară de a circula cu firme de taximetrie, (...) care de multe ori percep tarife ilegale, mai mari decât prețul real al călătoriei, și nu oferă aceeași siguranță a călătoriei".

„Prin urmare, dacă rețeaua de metrou ar funcționa non-stop, tinerii vor putea beneficia de mai multe dintre opțiunile socio-culturale existente în oraș, deoarece nu vor mai fi limitați de posibilitățile de transport”, susțin reprezentanții asociațiilor.




Printre organizațiile semnatare se numără Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR), Consiliul Municipal al Elevilor București (CMEB), Organizația Studenților Basarabeni din București (OSB), Asociația Studenților Europeni (AEGEE București), precum și alte organizații studențești și de tineret.