Asociațiile de părinți cer ministrului Educației interzicerea meditațiilor cu dascălul de la clasă: Este o practică prea costisitoare și părtinitoare!

Asociațiile de părinți cer ministerului Educației interzicerea meditațiilor cu profesorul de la clasă, lucru care se poate reflecta în notele elevului. Mulți părinți dau sute de lei pe lună pe meditații în speranța că acest lucru îi poate ajuta pe copii să ia note bune la examene, scrie Mediafax.
Asociațiile de părinți încearcă să modifice practica aceasta, prin care elevii sunt nevoiți să facă meditații cu dascălul de la clasă. De altfel, părinții pot avea și surprize neplăcute din partea profesorului respectiv, așa cum este cazul unei femei din București, care și-a dat băiatul la pregătire la matematică.
„Avem un caz acum, în București, nu am acordul mămicii să îi dau numele, în care un profesor de matematică a meditat un elev, într-adevăr, notele sunt mici. Mămica respectivă a vorbit cu profesorul și i-a spus să stea liniștită că elevul va trece clasa și spre surprinderea ei, acum copilul a rămas corigent și nu va intra în evaluarea națională. Mai mult, i-a plătit profesorului două ședințe în avans, o ședință costă 70 de lei, nu e deloc ieftin și nu a primit banii înapoi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.
Elevii claselor a XII-a și a VIII-a ar trebui să fi încheiat pregătirile pentru examenul de bacalaureat, respectiv pentru evaluarea națională, însă mulți dintre ei fac în continuare meditații particulare la materiile unde nu se simt pregătiți.
"De la începutul anul școlar, am început să fac pregătire pentru bacalaureat la română și la matematică. Am avut probleme mari la matematică, la modul că era sa rămân corigent, așa că m-am apucat de pregătiri. Lucru ăsta m-a ajutat pentru că notele mele s-au îmbunătățit și am avut mult de recuperat din anii anteriori. Chiar și așa, îmi e tare frică de examen.(...) Încă nu știu ce o sa fac după bacalaureat, vreau să scap de el și după aia văd. Nu știu ce facultate să fac, mă gândesc să plec în străinătate la părinții mei", a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei, în vîrstă de 18 ani.
Mulți liceeni încep pregătirile chiar mai devreme de clasa a XII-a, în special cei care se pregătesc pentru admiterea la facultăți. În acest sens, părinții plătesc, în medie, între 800 și 1.000 de lei lunar pentru aceste ore suplimentare. O ședință de două ore costă în jur de 80 de lei.
"Există posibilitatea de a-l supraaprecia nemeritat, dându-i note pe care nu le merită. Poate unii chiar merită, dar există această suspiciune că n-a luat nota pe merit pentru că face pregătire cu profesorul de la clasă. Ceea ce este absolut nedeontologic, ar trebui sancționați aspru. Mie mi-ar plăcea să nu mai avem deloc meditații, dar măcar am pututea să reducem numărul lor pentru că ce este acum în România e de neconceput. Oamenii nu au bani să își cumpere de mâncare, dar investesc săracii în pregătirea copiilor pentru că este o modă. Dacă nu ai meditat copilul, nu îți ia examenele. În multe cazuri, rolul lor este unul benefic pentru că sunt copii care, efectiv, pun mai multă bază pe meditații decât pe orele de la școală. Acolo sunt mulți în clasă, un singur profesor și în 50 de minute nu apucă să învețe toate lucrurile", a explicat pentru MEDIAFAX, Anton Hadăr, președintele sindicatului "Alma Mater".
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect
Recomandările noastre

Rafael Udriște: GENERAȚIA SFINTEI CRUCI - Crucea de lemn de la Universitate, purtată pe umeri de la Chișinău la București, este declarația de dragoste pe care generația mea o face, în fiecare zi, României

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)