ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


AstraZeneca s-a confruntat cu nenumărate probleme în SUA, care au dus la închiderea fabricii din Baltimore, iar în cele din urmă a fost nevoită să distrugă 500 de milioane de doze, conform profesorului Norman Fenton.

Această prezentare generală este menită să evidențieze unele dintre numeroasele probleme legate de vaccinul AstraZeneca care a fost produs la fabrica Emergent Biosolutions din Baltimore. Vaccinurile Astrazeneca de la această fabrică au fost utilizate pe piața canadiană până la 11 mai 2021, când au fost retrase. 

Acest articol din National Post care a fost publicat la 4 aprilie 2021 evidențiază contaminarea serului AstraZeneca cu vaccinul Johnson and Johnson. Contaminarea a dus la distrugerea a 15 milioane de doze de Johnson, iar AstraZeneca a sfârșit prin a fi retrasă din producție de la fabrica din SUA.
 


Dar acest articol din 23 aprilie 2021 a dezvăluit că mai mult de jumătate din vaccinul AZ din Canada provenea de la fabrica din Baltimore (articolul conține detalii despre numeroasele îngrijorări pe care FDA le avea în legătură cu fabrica).
 

 
Profesorul de drept și expertul în politica medicamentului de la Universitatea din Ottawa, Amir Attaran, a declarat: "În niciun caz nu ar trebui să li se ofere canadienilor aceste doze". 

Acesta este comunicatul de presă de la Health Canada din 25 aprilie 2021, în care au reasigurat canadienii cu privire la siguranța produsului, lucru pe care Dr. Attaran îl infirmă.


În aceeași săptămână, Health Canada a reținut și, în cele din urmă, a respins dozele de Johnson and Johnson.

Acest articol din New York Times, din 12 mai 2021, afirmă că guvernul american nu știa că fabrica aruncase anterior milioane de doze de AZ posibil contaminate.  Guvernul american nu a garantat calitatea dozelor de AZ provenite de la fabrica din Baltimore și lăsase la latitudinea guvernelor canadian/mexican și a asigurărilor de calitate ale Astrazeneca.  Canada fusese informată cu privire la problemele de fabricație, dar i s-a permis să continue.  Premierul Trudeau i-a asigurat în continuare pe canadieni că vaccinul este sigur.
 
Acest articol din Washington Post/National Post arată contaminarea extremă și problemele de producție de la fabrică. A existat chiar și o investigație a unei comisii parlamentare prezidată de reprezentantul James Clyburn cu privire la toate aceste probleme.
 


La 29 iulie 2021, National Post a raportat că vaccinul AstraZeneca a fost importat în Canada fără ca oficialii din domeniul sănătății să inspecteze în mod corespunzător operațiunile producătorului american. 
 

 
Acceptarea vaccinului AstraZeneca s-a bazat pe o inspecție din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), dar EMA nu inspectase de fapt zona în care se producea vaccinul AstraZeneca. 

Un raport al subcomitetului select al Camerei Reprezentanților privind criza coronavirusului din mai 2022 a arătat că Emergent a distrus până la 400 de milioane de doze și a încercat să mușamalizeze acest lucru.
 


Până la 8 iunie 2022,Johnson a reziliat acordul cu Emergent Biosolutions.   

Până în august 2022, o comisie a Congresului a arătat că peste o jumătate de miliard de doze de la fabrica din Baltimore trebuiau aruncate, iar compania a mușamalizat acest lucru.