ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Tismăneanu a ajuns în atenția CNCD după ce a publicat pe Facebook o imagine cu niște ciori și mesajul „aeroportul Țăndărei, toate zborurile au fost anulate”.
 
Deși trimiterea rasistă, către populația de origine romă din orașul Țăndărei era evidentă, fotografia și mesajul i s-au părut haioase lui Vladimir Tismăneanu și a ținut să precizeze acest lucru, în postarea sa: „Super tare, mulțumesc Denisa Comanescu”.

La scurtă vreme au apărut și reacțiile indignate ale celor care nu se așteptau la așa ceva, astfel că politologul a șters postarea.  Chiar și așa, nu a rămas netaxat de cei care au apucat să o vadă. 
 
Șeful CNCD, Asztalos Csaba, a anunțat că instituția pe care o conduce se va sesiza în acest caz.

„În situația puțin probabilă în care nu primim plângeri în cursul zilei de luni, CNCD va iniția procedura de autosesizare în cazul Vladimir Tismăneanu. În paralel, vom trimite speța la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde dl. Tismăneanu este profesor. Vom solicita Universității Maryland să se pronunțe asupra mesajului postat de cadrul său didactic, în raport cu principiile de etică și nediscriminare pe care le aplică în cultura lor organizațională, academică”, a scris pe Facebook Asztalos Csaba.
 
Vladimir Tismăneanu, devenit în ultimii 30 de ani mare luptător anti comunism, este fiul lui unuia dintre liderii marcanți ai comuniștilor veniți de la Moscova să instaureze cu forța noul regim.  Leonte Tismăneanu (născut Leonid Tisminețki), „unul dintre tartorii ideologici” ai perioadei staliniste, este tatăl lui Vladimir Tismăneanu.Conform unei lucrări a istoricului Gheorghe Buzatu, familia Tismăneanu s-a aflat pe statele de plată ale Kominternului în perioada interbelică, fiind remunerată pentru aportul adus cauzei sovietice.