ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina a lovit marți una dintre cele mai mari rafinării din Rusia cu o dronă aflată la 1.300 km de liniile de front din Ucraina și a declarat că a provocat daune semnificative unei ținte militare, relatează Reuters.

Dronele ucrainene au atacat la primele ore ale dimineții obiective din Tatarstan, o regiune puternic industrializată situată la sud-est de Moscova, iar unele persoane au fost rănite, a declarat șeful Tatarstanului, Rustam Minnikhanov.

Apărările de război electronic rusești au interceptat o dronă ucraineană în apropierea rafinăriei Taneco a Tatneft, una dintre cele mai mari din Rusia, din Nijnekamsk, a relatat agenția de presă de stat RIA.

La rafinărie a izbucnit un incendiu care a fost stins în 20 de minute, a precizat RIA. Producția nu a fost întreruptă, a precizat RIA.

Imaginile de la fața locului au indicat că drona a lovit unitatea primară de rafinare, CDU-7, de la rafinăria Taneco.

Acesta a fost unul dintre cele mai profunde atacuri cu drone din Ucraina pe teritoriul rusesc.

Rafinăria de petrol Taneco este una dintre cele mai mari și mai noi rafinării din Rusia. Capacitatea sa de producție se ridică la aproximativ 360.000 de barili pe zi.

Minnikhanov din Tatarstan a declarat că au fost atacate întreprinderi din Yelabuga și Nijnekamsk.

Două drone au atacat un dormitor de pe teritoriul zonei economice speciale Alabuga. Cel puțin șapte persoane au fost rănite, a anunțat presa rusă.

"Nu există pagube grave, procesul tehnologic al întreprinderilor nu este perturbat", a declarat Minnikhanov.

Imagini neverificate pe rețelele de socializare au arătat o explozie puternică urmată de oameni care alergau să se adăpostească.

Washington Post a relatat anul trecut că Rusia producea în masă drone la o fabrică din Zona Economică Specială Alabuga.

O sursă din cadrul serviciilor secrete ucrainene a declarat pentru Reuters, la Kiev, că au fost provocate "pagube semnificative" unei ținte militare din regiunea rusă Tatarstan, în urma unui atac cu drone de producție ucraineană.