ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu mai puțin de 124 de persoane au fost rănite în urma unui atac cu rachete asupra Sevastopolului de către trupele ucrainene, a declarat consilierul ministrului rus al sănătății, Alexey Kuznetsov, potrivit TASS.

"Potrivit ultimelor rapoarte, în urma atacului cu rachete asupra Sevastopolului de către naționaliștii ucraineni, 124 de persoane, inclusiv 27 de copii, au suferit răni sau leziuni", a declarat el.

Răniții sunt evacuați la unități medicale din Sevastopol. Mai mult de 20 de echipe de ambulanță lucrează la fața locului.

Potrivit ombudsmanului rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, cinci copii sunt în stare critică.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, regimul de la Kiev a orchestrat duminică un atac terorist asupra infrastructurii civile din Sevastopol, folosind rachete tactice ATACMS care transportă muniții cu dispersie.
 
Patru rachete au fost doborâte de sistemele rusești de apărare aeriană. O altă rachetă a explodat deasupra orașului.
 
Potrivit guvernatorului orașului, Mikhail Razvozhayev, trei persoane au fost ucise.

Comitetul rus de anchetă a deschis un dosar penal pentru acuzații de terorism.
 
Reacția Kremlinului
 
Ministerul rus al Apărării a acuzat duminică Statele Unite că poartă "responsabilitatea" pentru atacul mortal ucrainean din Crimeea, deoarece acesta a fost efectuat cu ajutorul rachetelor ATACMS furnizate de Washington Kievului, informează Știripesurse.
 
Washingtonul este responsabil pentru lovitura cu rachete asupra civililor din Sevastopol, deoarece în toate sarcinile de zbor ale rachetelor americane ATACMS intră specialiști americani, a argumentat Ministerul rus al Apărării.
 
"Toate sarcinile de zbor în rachetele operativ-tactice ATACMS ale SUA sunt introduse de specialiștii americani pe baza datelor proprii de informații prin satelit ale SUA. Prin urmare, Washingtonul este principalul responsabil pentru atacul deliberat cu rachete asupra civililor din Sevastopol", a declarat ministerul într-un comunicat.
 
"Responsabilitatea pentru atacul deliberat cu rachete împotriva civililor din Sevastopol revine în primul rând Washingtonului, care a furnizat aceste arme Ucrainei", precum și autorităților de la Kiev, a precizat ministeru.
 
"Astfel de acțiuni nu vor rămâne fără răspuns", a amenințat acesta.
 
Președintele rus Vladimir Putin este în contact permanent cu Guvernul și cu armata, după atacul asupra Sevastopolului, a declarat secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov, pentru TASS.