ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O altă rachetă rusească a fost lansată asupra Kievului, miercuri seară. Ținta a fost fie Ministerul Apărării din capitala ucraineană, fie Comandamentul Forțelor Terestre, relatează Pravda.com.ua, preluată de Kievul Independent, citat de Evenimentul Zilei.

Pe de altă parte, surse de la conducerea Uniunii Europene au transmis că o primă rachetă rusă a fost trasă spre Ministerul Apărării, însă a fost doborâtă de un sistem de apărare aeriană. Resturile rachetei au căzut în apropierea Gării de Sud, lângă hotelul Ibis.

De asemenea, o altă țintă aflată în vizorul forțelor rusești ar putea fi Comandamentul Forțelor Terestre din Lukyanivka, au transmis sursele citate de publicația amintită.

Anterior atacurilor mai sus menționate, rușii au bombardat o țintă din apropierea gării din sudul Kievului. Unele voci susțin, însă, că atacul din apropierea gării a reprezentat, de fapt, intenția eșuată rușilor de a bombarda Ministerul Apărării.

Informația a fost confirmată și de consilierul ministrului de interne Anton Herașcenko, care a transmis că este posibil ca un mare serviciu de alimentare cu energie termică să fi fost distrus. Potrivit primelor informații, a fost lovită o conductă mare de încălzire, astfel încât o parte a Kievului ar putea rămâne fără căldură.

„Mii de femei și copii sunt evacuați”, a anunțat, într-un comunicat, compania feroviară de stat ucraineană Ukrzaliznytsya, după ce forțele rusești au lansat bombardamente în apropierea gării, potrivit The Daily Mail. Clădirea gării a suferit pagube minore, iar numărul eventualelor victime este încă necunoscut. Trenurile funcționează în continuare. 

Momentul atacului cu rachete în apropierea gării din sudul Kievului. VIDEO: