ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proprietar de pub care a suferit cinci atacuri de cord de ziua sa de naștere, în timp ce se afla în vacanță în Grecia, se consideră „norocos că este în viață", dar acum este țintuit la pat într-un spital din țară, câteva săptămâni mai târziu. El „ să se întoarcă acasă peste trei zile", potrivit soției sale, potrivit walesonline.co.uk

Patrick „Patch" Kettleborough, în vârstă de 38 de ani, din Bolsover, , nu a putut să se întoarcă în Marea Britanie de când a suferit două atacuri de cord majore și trei mici la mai puțin de o zi după ce a ajuns în Malia, Creta, vineri, 23 septembrie. Soția lui Patch, Lisa Kettleborough, în vârstă de 40 de ani, a declarat că s-a temut că soțul ei  va muri după ce a acuzat dureri puternice în piept sâmbătă dimineață, când au luat micul dejun cu doi prieteni.
Cuplul, care administrează pubul Blue Bell din Bolsover, a călătorit în Grecia  pentru a sărbători cea de-a 38-a aniversare a lui Patch, dar Lisa a spus că vacanța pe care o plănuise s-a transformat rapid într-o situație „absolut sfâșietoare". Copiii lor, Jamie, 15 ani, și Lily, 16 ani, au călătorit de atunci constant pentru a-și vedea tatăl în spital.

„Întreaga situație este absolut sfâșietoare", a declarat Lisa. „Când se grăbeau să-l urce în ambulanță, mi-a fost teamă că va muri. A fost foarte înfricoșător, dar a reușit să scape. Sunt atât de mândră de el".

Lisa și Patch au ajuns în după-amiaza zilei de vineri, 23 septembrie, și au mers să bea ceva cu prietenii lor. A doua zi, când Patch împlinea 38 de ani, Lisa a observat un comportament neobișnuit la partenerul ei.

Ea a spus:Încă de la început, Patch nu a fost el însuși și, în câteva rânduri, a simțit o durere destul de puternică în piept. În acel moment, am decis că voi pune piciorul în prag și îl voi duce la un centru medical. Când am intrat, încă mai credeam că este vorba de un atac de anxietate."

Lisa a adăugat: „L-au dus direct într-o cameră și mi s-a spus să completez actele de asigurare. O asistentă a ieșit și mi-a vorbit în greacă, dar am știut că ceva nu era în regulă după modul în care se purta. Am strigat pe coridor: „Este un atac de cord"."

Ulterior, soțului ei i s-a montat un stent. „Nu am avut timp să mă gândesc. Montarea stentului a decurs foarte bine. Mi-au spus că a avut două atacuri de cord și vreo trei mici, deoarece o arteră era blocată în proporție de 90%, iar cealaltă în proporție de 60%. Medicii au spus că nu prea știu cum a supraviețuit și că a fost foarte norocos că este în viață."

Potrivit soției sale, soțul său nu a avea patologii cardiace care să justifice acele atacuri de cord. Ea a spus: „Este complet întâmplător, așa se simte. Era foarte bine înainte, nu a existat niciun semn că urma să se întâmple asta.”