Un preot ortodox, slujitor al Bisericii Greciei, a fost împușcat la Lyon, pe când ieșea din lăcașul de cult, sâmbătă la ora 18:00 (ora României). Părintele Nikolaos Kakavelakis, în vârstă de 52 de ani, se află în stare gravă la spital, iar Poliția a prins un suspect, fără a se ști dacă acesta este bărbatul care l-a doborât pe preot cu două focuri de armă, potrivit Agerpres

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și Întregii Elade a denunțat sâmbătă atacul ca pe o „oroare care depășește logica umană”, potrivit AFP.

„Această oaroare depășește logica umană, faptul că o religie poate înarma mâinile teroriștilor orbiți de ură”, a afirmat monseniorul Ieronymos, citat de agenția presă elenă Ana.

La rândul său, Ministerul grec de Externe a condamnat oficial atacul și a declarat sâmbătă că va rămâne în contact cu autoritățile franceze.

Autoritățile locale și procurorii francezi au spus că nu sunt clare încă motivele acestui act și nu au indicat dacă este legat de terorism. Parchetul din Lyon a deschis o anchetă pentru tentativă de crimă. La Paris, ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a creat o celulă de criză la minister.

Până sâmbătă seară la ora 22:00, un suspect fusese deja arestat în acest caz, potrivit unei surse din cadrul poliției, citate de DPA. Nu s-a stabilit încă dacă persoana arestată este chiar atacatorul sau doar are legătură cu acesta.