ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Elitele noastre occidentale au ajutat la aprinderea focului care acum face ravagii. Dar nu vor plăti prețul. Poporul ucrainean este cel care îl plătește, prin prieteni morți, case pierdute, zboruri disperate către tabere de refugiați din alte țări”, scrie Jason Scott Jones, din perspectiva unui american, într-un articol de opinie publicat pe site-ul The Stream și preluat de LifeSiteNews. Jason Jones este producător de film, autor, activist, realizator de podcasturi și militant pentru drepturile omului. Este, de asemenea, președintele Human Rights Education Organization (H.E.R.O.) și directorul The Vulnerable People Project. Redăm mai jos din editorialul lui Jones:

Dacă urmăriți cu atenție conflictul din Ucraina, probabil că sunteți confuzi. Vedeți filmări dintr-un război modern, cu reprezentări explicite și, firește, sunteți oripilați. Mass-media vă spune că Vladimir Putin a declanșat acest război, ceea ce este adevărat. Vi se spune că războiul este nedrept, iar gânditorii creștini sunt de aceeași părere. El nu a epuizat toate mijloacele pașnice posibile de rezolvare a nemulțumirilor sale cu Ucraina și nu a atacat doar pentru că nu mai avea de ales.

Dar cam asta este tot ce vă spune presa, care nu consideră că americanii au răbdarea sau interesul de a pătrunde dincolo de suprafața lucrurilor. În schimb, știrile și programele de opinie, cu puține excepții, zugrăvesc întâmplările în tușe foarte generale, folosind o paletă veche și familiară.

Poporul ucrainean are tot dreptul de a apăra independența țării sale și ar trebui să ne rugăm pentru succesul lor. Avem nevoie de o încetare rapidă a luptelor și de o pace de compromis care să dureze, în interesul ambelor țări. Dar ambele țări au motive de îngrijorare - este important să recunoaștem, dacă vrem să evităm repetarea idioțeniei sinucigașe din august 1914. Fără a scuza decizia lui Putin de a recurge la un război agresiv, trebuie să admitem adevărul: există o mulțime de vinovați, iar ambele părți implicate în acest conflict vor trebui să facă concesii...
 

Patru ani de defăimări la adresa lui Trump

Amintiți-vă că elita, mass-media și Deep State-ul Americii au petrecut patru ani acuzând Rusia de complicitate cu Donald Trump pentru ca acesta să fure alegerile din 2016. Toate acestea, în întregime, s-au bazat pe minciuni evidente, despre care spionii noștri de top știau că sunt minciuni, dar au ales să le răspândească. Da, totul a fost făcut cu scopul de a-l demoniza pe Donald Trump și pe alegătorii săi. Dar a fost, totodată, și un gest grav de provocare a Rusiei. Și-a cerut vreunul dintre cei implicați scuze? Nu ar trebui să o facă?

Dar cum rămâne cu scrisoarea din toamna anului 2020, redactată de o listă lungă de agenți experimentați ai serviciilor de informații, atât din partea lui Clinton, cât și a lui Bush, care îi asigurau pe americani că laptopul lui Hunter Biden era o „dezinformare rusească”? (Și nu dovezi concrete de mită și coluziune chineză.) Nu ar trebui ca rușii să se simtă ofensați de asta?

Elitele noastre occidentale au ajutat la aprinderea focului care acum face ravagii. Dar nu vor plăti prețul. Poporul ucrainean este cel care îl plătește, prin prieteni morți, case pierdute, zboruri disperate către tabere de refugiați din alte țări. Niciunul dintre spionii Deep State-ului, care au răspândit intenționat minciuni, au conspirat la anularea alegerilor din Ucraina sau au făcut imposibilă rezolvarea pașnică a problemelor Rusiei, nu va vărsa o picătură de sânge sau măcar o lacrimă.

Acestea le sunt rezervate acelora dintre noi cărora chiar le pasă de poporul ucrainean. Organizația mea, Vulnerable People's Project, ajută mii de ucraineni să scape din linia întâi a războiului. Susțin lupta lor pentru independența națională. Dar vreau ca această independență să fie reală.

George Soros și Klaus Schwab nu sunt cu nimic mai buni decât Putin

O Ucraină postbelică nu ar trebui să fie mâna cu care NATO scoate cărbuni din foc, un stat-tampon de unde Occidentul să bage bățul prin gardul Rusiei și apoi să îi lase pe localnici să suporte consecințele. Chiar și acum, odioasele grupuri de paravan ale lui George Soros se mobilizează pentru a-și extinde influența în Ucraina, pentru a construi mai multe clinici de avort și pentru a răspândi mai multă nebunie transsexuală. Klaus Schwab, de la Forumul Economic Mondial, vede „noua Ucraină” ca pe un laborator în care își poate testa Marea Resetare - o lume fără bani cash sau proprietate privată.

În momentul de față avem nevoie de niște eroi adevărați. Imaginați-vă cum ar fi dacă soldații ruși ar începe să refuze să ia parte la atacuri nedrepte? Dacă generalii ruși s-ar întoarce din drum și l-ar înfrunta pe Putin, cerându-i să pună capăt acestui război? În paralel, ucrainenii trebuie să se pregătească să se mobilizeze și să-i dea afară pe agitatorii globaliști și anticreștini pe care Obama, Biden, Soros și Schwab i-au infiltrat în țara lor. Ucrainenii merită mai mult decât un 1984 al lui Putin, mai spune autorul.