ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unele kituri de testare conțin un compus chimic care poate fi nociv atât pentru copii cât și pentru adulți, avertizează specialiștii americani.

Cincinnati Drug and Poison Information Center semnalează o creștere a expunerilor accidentale la o substanță potențial toxică din kiturile de testare COVID-19 la domiciliu.

În același timp, National Poison Control Center a emis un avertisment în privința respectivului produs chimic, scrie The Epoch Times.

„Este important de știut că flaconul de extracție din numeroase kituri de teste antigen rapide conține substanța chimică azidă de sodiu ca agent de conservare”, arată National Poison Control Center.

„Kiturile testelor rapide antigen COVID-19, BinaxNow, BD Veritor, Flowflex și Celltrion DiaTrust conțin toate această substanță chimică.”

Azida de sodiu este un praf inodor, incolor din care se prepară soluția în care se introduce bețișorul cu tampon de vată. Acest produs chimic se găsește în erbicide, în agenții antiparazitari și în airbagurile mașinilor.

„Doze mici de azidă de sodiu pot scădea tensiunea arterială, iar doze mai mari pot avea efecte mai grave asupra sănătății”, arată și un ghid  al Departamentului de Sănătate din Canada.

„În numeroase kituri se găsește și ProClin (un biocid). Acesta conține substanțe chimice care pot cauza iritarea pielii și a ochilor, precum și reacții alergice.”

Mai multe spitale din Statele Unite afirmă că au observat o creștere a apelurilor telefonice în legătură cu expunerea la aceste produse.

Sheila Goertemoeller, farmacist și toxicolog clinic la Spitalul pentru Copii din Cincinnati, a declarat:

„Am început să înregistrăm primele expuneri la aceste kituri de testare pe la începutul lui noiembrie, la persoanele din toate categoriile de vârstă.”

La rândul său, dr. Kelly Johnson-Arbor, de la National Capital Posion Center din Washington, a afirmat pentru postul de televiziune WNEP:

„Oamenii ar putea să le confunde cu picături pentru ochi. Copiii ar putea să le lase să cadă pe piele. Nu este bine să ajungă pe piele, deoarece poate provoca o reacție alergică sau o erupție. Dacă cineva bea din soluție este foarte important să contacteze imediat centrul de control toxic.”