ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția germană a efectuat descinderi în masă la domiciliile a numeroase persoane private, într-o acțiune făre precendent, cu scopul oficial de combatere a „insultării” online a politicienilor.

Săptămâna trecută, un mare număr de locuințe, aflate în 13 din cele 16 landuri ale Germaniei, au fost vizitate de forțe ale poliției federale.

Acțiunea, de o amploare fără precedent, a avut drept scop declarat punerea sub acuzare a unor cetățeni vinovați că ar fi postat pe rețelele de socializare atacuri la adresa unor politicieni.

Potrivit Der Spiegel, autoritățile federale au comunicat că au dat curs la peste 600 de sesizări de răspândire de „conținut penal” online, iar peste 100 de persoane au fost „percheziționate și interogate”.

 

Un comunicat de presă al Biroului Poliției Federale din Germania a explicat că marți a avut loc o „acțiune comună”, ca urmare a unor postări care i-au vizat pe politicieni în legătură cu alegerile din 2021.

Așa cum se întâmplă mai recent și în România, politicienii germani beneficiază de privilegii speciale oferite de lege, care interzic atacurile la adresa lor. 

Comunicatul poliției a explicat:

„Temeiul legal al acestor anchete este articolul 188 din Codul Penal, care a fost revizuit în primăvara lui 2021, și care prevede că insultele, defăimările și calomniile persoanelor din viața politică sunt pasibile de pedepse speciale.”

Șeful Poliției Judiciare, Holger Münch, a explicat că acțiunea dură a poliției s-a dorit un avertisment sever la adresa celor care își ies din pepeni în public la adresa politicienilor. Altfel zis,un pumn în gură:

„Prin acțiunea de azi, am vrut să transmitem un mesaj clar: oricine postează mesaje cu conținut dușmănos trebuie să se aștepte că poliția va bate la ușa sa.”

Și pentru ca lucrurile să fie perfect clare, Münch a adăugat că poliția germană „urmărește cu mai mare asiduitate conținutul penal de pe Internet începând cu luna februarie a acestui an”.

Procurorul general din landul Hessa, unul dintre cele 13 landuri în care au avut loc descinderi, a afirmat că reprimarea libertății de exprimare este o măsură necesară pentru protejarea democrației (!):

„Acțiunile de astăzi ilustrează în ce măsură agenții publici și aleșii sunt insultați, calomniați și amenințați pe Internet. Pentru a preveni ca acțiunile asupra celor afectați să atingă un nivel care pune în pericol democrația, urmărim aceste infracțiuni cu consecvență și în strânsă colaborare cu procurorii din celelalte landuri.”

Tranformarea poliției din organ de protecție publică în Poliție a Gândirii nu este decât cel mai recent exemplu al modului strâmb în care este înțeleasă democrația în Germania.

Pentru că, de pildă, nu toți politicienii sunt protejați de stat prin legi speciale, spre deosebire de oamenii de rând, transformați în cetățeni de rangul II. Unii politicieni sunt vânați, pentru că refuză să se înroleze în „Sistem”.

Cum sunt, de pildă, membrii formațiunii Alternativa pentru Germania (AfD), ieșită pe locul trei în alegerile din 2021, dar pusă sub supravegherea serviciilor secrete, deoarece a fost declarată „entitate suspectă”.

Când AfD a contestat decizia la tribunal, justiția a decis că spionarea partidului de către stat este justificată prin pozițiile împotriva dictaturii LGBT, a imigrației în masă și a înlocuirii populației. Din această cauză, AfD ar reprezenta o amenințare pentru democrație.

Thomas Haldenwang, șeful Biroului pentru Apărarea Constituției (!), care a judecat cazul AfD, a declarat:

„Partidul sprijină rasismul, partidul sprijină excluderea minorităților, partidul este o manifestare de dispreț la adresa sistemului social.”

Cu un cinism care doar la progresiști poate fi întâlnit, Haldenwang a adăugat că decizia tribunalului său de a autoriza urmărirea de către stat a unui partid politic este „o zi bună pentru democrație”.

 AfD este catalogat în toată presa „mainstream” occidentală drept partid de „extremă dreapta”. E vorba de acceași presă care, peste noapte, nu mai vede naziști în Ucraina.

Poliția federală a fost una dintre cele mai dure forțe legale din lume în reprimarea protestelor în favoarea libertății și împotriva restricțiilor COVID.