ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O comunitate închisă, care se întinde pe 1.600 de hectare (4.000 de acri), denumită El Paraíso Verde, sau Paradisul Verde, „sculptată” în pământul roșu fertil din Caazapá, una dintre cele mai sărace regiuni din Paraguay, a devenit „raiul” europenilor nevaccinați, scrie The Guardian.

 
Populația comunității - formată în principal din germani, austrieci și elvețieni - va crește în cele din urmă de la 150 la 3.000 de persoane, potrivit proprietarilor.

 
 Site-ul web al proiectului îl prezintă ca fiind "de departe cel mai mare proiect de urbanizare și colonizare din America de Sud", descriind colonia drept un refugiu împotriva "tendințelor socialiste ale situațiilor economice și politice actuale din întreaga lume" - precum și împotriva "5G, a dârelor chimice, a apei fluorurate și a vaccinării obligatorii”.

Caazapá, o regiune rurală dominată de creșterea vitelor în inima estului luxuriant al Paraguayului, a înregistrat un salt de la patru noi locuitori germani în 2019 la 101 în 2021, potrivit cifrelor oficiale. 

Un cetățean german care locuiește în apropiere și care face afaceri cu Paraíso Verde, a susținut că legile de imigrare conciliante din Paraguay s-au dovedit atractive pentru germanii care doresc să "scape de matrice" și să fugă de "deep state” și de „noua ordine mondială”.

"Mulți oameni mai în vârstă vin. Ei înțeleg că mulți oameni mor în centrele de îngrijire [după vaccinare]", a declarat germanul, care a cerut să nu i se dezvăluie numele. "Iar ceilalți, în vârstă de 40 de ani, încearcă să își aducă copiii aici pentru a scăpa".

Dar apariția unei colonii insulare de europeni a fost privită cu îngrijorare de unii din capitala regională din apropiere, numită de asemenea Caazapá.

"De ce sunt ei aici? Nu știm, dar vrem să aflăm", a declarat Rodney Mereles, un fost consilier municipal.

VIDEO: