ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toronto ia în considerare o schimbare a modului în care taxează proprietarii de locuințe și întreprinderile pentru apă. Noua taxă este denumită "taxă pentru apele pluviale", deși mulți dintre cei de pe rețelele de socializare o numesc deja "taxa pe ploaie", deoarece are legătură cu scurgerea apelor pluviale, notează National Post.

Planul datează din 2021, în timpul primăriei lui John Tory, deși o propunere anterioară datează cel puțin din 2017. Cu toate acestea, vizibilitatea sa recentă i-a făcut pe mulți să arate cu degetul spre actualul primar Olivia Chow, și a atras condamnări batjocoritoare în țară și în străinătate. Kevin Vuong, un deputat independent din circumscripția Spadina-Fort York din Toronto, a făcut o remarcă pe rețelele de socializare: "Serios, vor să taxeze ploaia".

Iar în SUA, nimeni altul decât Donald Trump Jr. a pus mâna pe știre, tweetând sarcastic: "Sunt sigur că se va ajunge la "Taxa pe ploaie". Cu siguranță nu vor confisca pur și simplu tot ce vor în viitorul nu prea îndepărtat!!!"

Între timp, municipalitatea a lansat o prezentare video privind noua taxă propusă. Iată care sunt concluziile din aceasta.

Cum plătesc acum canadienii pentru apă?

Proprietarii de case și întreprinderile sunt taxate în prezent în funcție de cantitatea de apă pe care o folosesc.
Tariful este de 4,51 dolari (plus o fracțiune de cent) pe metru cub pentru primii 5.000 de metri cubi (numit tarif casnic) și de 3,16 dolari după aceea - tarif industrial.
 
Ce face acum Toronto pentru a gestiona apele pluviale?

Orașul are un plan de capital pe 10 ani care alocă fonduri pentru întreținerea și modernizarea canalizărilor și a tunelurilor pentru apele pluviale. Aceasta include proiectul Don River și Central Waterfront, o inițiativă pe 15 ani pentru îmbunătățirea calității apei prin colectarea și tratarea revărsărilor combinate de canalizare, care reprezintă amestecul de ape pluviale și ape uzate care se produce în timpul unor evenimente meteorologice umede, cum ar fi o furtună puternică sau o topire.

Cum ar funcționa taxa pentru apele pluviale?
 
Noua taxă s-ar baza pe cantitatea de suprafață dură existentă pe o proprietate. Acoperișurile, aleile sau amenajările din beton sunt exemple de suprafețe dure, care nu absorb apa.

De ce vrea orașul să facă acest lucru?

Orașul spune că ar oferi o finanțare dedicată pentru un serviciu dedicat - taxa pentru gestionarea apelor pluviale, legând proprietățile care creează mai multe scurgeri de apă la costul de gestionare a acestora. Acest lucru, la rândul său, ar contribui la creșterea gradului de conștientizare a gestionării apelor pluviale în rândul proprietarilor de locuințe și al întreprinderilor.

Cum va arăta factura mea de apă în cadrul noului sistem?

Facturile de apă vor include acum două elemente - taxa de utilizare a apei existentă (la o rată redusă), plus o taxă fixă pentru gestionarea apelor pluviale, bazată pe dimensiunea proprietății și pe cantitatea de suprafață dură de pe proprietate.

Orașul estimează că tarifele la apă ar scădea cu 25%, deoarece 385 de milioane de dolari din fondurile pentru gestionarea apelor pluviale au fost eliminate din taxa actuală.

În schimb, proprietarii de imobile vor plăti o taxă pentru apele pluviale de aproximativ 1,68 dolari pe metru pătrat de suprafață dură. Aceasta ar fi determinată de fotografiile aeriene realizate de oraș.

În prezent, proprietățile rezidențiale standard contribuie cu aproximativ 38% din costurile de gestionare a apelor pluviale prin facturile lor de apă, 27% fiind plătite de proprietățile mari (un hectar sau mai mult), 12% de utilizatorii industriali și 23% de apartamente și condominii.

În cadrul noului sistem, apartamentele și apartamentele ar urma să plătească doar aproximativ cinci procente din taxa de gestionare a apelor pluviale, restul fiind transferat către proprietățile rezidențiale (44,5 %), proprietățile mari (37 %) și utilizatorii industriali (14 %).