ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce s-a dezvăluit că mai mulți atleți olimpici americani participă la Jocurile Olimpice fără a fi vaccinați, aceștia s-au confruntat cu critici acerbe pe internet, ceea ce i-a determinat pe mai mulți dintre ei să riposteze în apărarea alegerii lor de a nu primi vaccinul COVID-19, relatează Blaze media.

Furia a început în urmă cu câteva săptămâni când înotătorul Michael Andrew a declarat că nu va primi vaccinul COVID-19, deoarece fusese deja testat pozitiv pentru COVID și se recuperase. Andrew a fost aspru criticat pentru această decizie, dar și-a apărat decizia, spunând: "Așa că modelul meu de gândire este de genul: dacă l-am luat deja, nu există un risc atât de mare pentru sănătatea mea". De asemenea, el a indicat că a fost preocupat de posibilitatea de a pierde zile de antrenament din cauza efectelor secundare ale vaccinului.

Se așteaptă ca Andrew să concureze pentru medalii de aur la Jocurile de la Tokyo și a declarat că nu este anti-vaccin în general. Antrenorul echipei masculine de înot a SUA a declarat că Andrew a respectat pe deplin protocoalele de sănătate și siguranță la Tokyo, dar continuă să primească critici dure pentru poziția sa.

Acum, doi membri ai echipei olimpice de tir cu arcul - inclusiv numărul 1 mondial Brady Ellison, își apără, de asemenea, în mod public dreptul de a refuza vaccinul. "Este sută la sută o alegere personală, iar oricine spune altceva răpește libertățile oamenilor", a declarat Ellison, potrivit Reuters. "Am spus că dacă îl vor face obligatoriu, nu voi veni". De asemenea, Ellison a precizat că atât el, cât și soția sa au avut deja COVID-19 și s-au recuperat cu succes după aceasta.

Arcașa americană Brady Mackenzie a precizat, de asemenea, că nu a primit vaccinul, declarând: "Să te vaccinezi este ceva în care nu au fost făcute suficiente teste. Aș fi renunțat la Jocuri dacă ar fi trebuit să fac și eu vaccinul".