ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


7lucruri, un site umoristic de largă respirație, prezintă sub formă de banc ceaușist „Cele 7 secrete ale lui Vasile Bănescu”. Le redăm ca atare, spre știința tuturor:

„1. Vasile Bănescu a câștigat locul I la un concurs de mâncat dicționare;

2. Are în casă singura icoană din România cu Iisus Hristos nervos;

3. Are interdicție de la Federația Română de Scrabble să mai participe la competiții pentru că știe toate cuvintele posibile;

4. Deține recordul național pentru finalizat o revistă de integrame, în doar 2 minute și 35 de secunde;

5. Este singurul român care are imunitate totală la laxative;

6. A reușit să facă un întreg orfelinat să plângă după ce le-a spus copiilor un banc amuzant pe care-l știe el;

7. Patriarhul Daniel îl ține zile întregi nehrănit, ca să-l facă mai rău.”

No comment.

Bănescu nu scapă nici de concurenții săi de la TimesNewRoman, care ne furnizează în exclusivitate un comunicat secret de-al purtătorului, despre Macarena:

„Piesa Macarena a Erikăi Isac nu putea să treacă neobservată de Biserica Ortodoxă. Comunicatul oficial al lui Vasile Bănescu nu a întârziat să apară. Bănescu califică piesa Erikăi drept ”o concupiscență gregară oarecum filistină”.

”Se învederează încă o dată aplecarea obștei spre derizoriu și burlesc, într-un peisaj promiscuu și moral ambivalent. Meritele muzicale ale piesei sunt nule. Melodia sincopată nu stârnește în cerebralul unui meloman decât senzații de repulsie și oroare, dublate de dorința de apostazie lirică”, precizează Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR recunoaște însă că ascultă piesa pe repeat încă de când a fost lansată, atât acasă, cât și în mașină. Mai mult el și-a pus-o și ca ringtone pe telefon, fiind o guilty pleasure asumată bărbătește. Totuși el admite că are o relație love/hate cu muzica trap.

”Piesa oferă o severă parcimonie ideatică, pe fondul unui exhibiționism pseudo-infantil care agasează vizual și spiritual. Este apoteoza sfidării perverse prin calomniere abjectă și nu e nevoie să fii Mirel din Turnu Măgurele ca să observi denunțarea obsesiv-compulsivă a normalității printr-o sfruntată manifestare iconoclastică”, a mai spus Bănescu.”, potrivit site-ului umoristic citat.