ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Zece persoane, posibil martori sau victime ale sociologului Alfred Bulai, au trimis mailuri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce procurorii le-au îndemnat pe studentele de la SNSPA care au fost victime ale profesorului să ia legătura cu anchetatorii, transmite Cotidianul.

Mailurile respective nu echivalează automat cu 10 plângeri, urmând a fi analizate de procurori.

De asemenea, Parchetul spune că nu a primit nicio referire la profesorul Marius Pieleanu.

Precizarea vine după ce, marți, fostul ministru al Justiției Ana Birchall a anunțat că a fost „hărțuită sexual de sociologul-profesor-star TV-făcător de sondaje Marius Pieleanu” în urmă cu 16 ani, dar că atunci nu a fost nicio investigație de presă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 le-a îndemnat, marți, pe studentele de la SNSPA care ar fi fost victime ale profesorului Alfred Bulai să ia legătura cu procurorii, anchetatorii susținând că le vor asigura protecția și le vor proteja identitatea.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Școala de Studii Politice și Administrative -, Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro”, anunța Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un comunicat de presă.

Parchetul spune că le va asigura studentelor protecția și le va proteja datele de identitate și viața privată.

Astfel, în cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecția datelor de identitate.

De asemenea, pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audio-video de transmitere, cu vocea și imaginea distorsionate, iar în cazul aplicării măsurilor de protecție, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiții de confidențialitate.

Poliția Capitalei a deschis un dosar penal ce vizează folosirea funcției în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai.

Potrivit unei investigații jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărțuit sexual mai multe studente.

Parchetul le încurajează pe victimele lui Bulai

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 le îndeamnă pe studentele de la SNSPA care ar fi fost victime ale profesorului Alfred Bulai să ia legătura cu procurorii, potrivit Cotidianul.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Școala de Studii Politice și Administrative – Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro”, anunță Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un comunicat de presă.

Parchetul subliniază că le asigura studentelor protecția și le va proteja datele de identitate și viața privată.

În acest sens, Parchetul enumeră măsurile de protecție prevăzute în Codul de Procedură Penală, în legătură cu protejarea vieții private și demnitatea persoanelor vătămate sau a persoanelor care pot furniza date esențiale privind faptele prezentate public:

*în cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecția datelor de identitate, în acord cu dispozițiile art.126 alin.(1) lit.c) Cod de procedură penală, raportat la art.113 alin.(2) și (3) Cpp;

*pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audio-video de transmitere, cu vocea și imaginea distorsionate, în acord cu dispozițiile art.126 alin.(1) lit. d) Cpp, raportat la art.113 alin.(2) și (3) Cpp;

*în cazul aplicării măsurilor de protecție, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiții de confidențialitate.

O primă victimă a depus plângere la poliție imediat după anunțarea deschiderii anchetei împotriva lui Bulai. O a doua va fi audiată miercuri.

Poliția Capitalei efectuează cercetări într-un dosar ce vizează folosirea funcției în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai, au transmis anterior surse.

Polițiștii Capitalei au demarat investigațiile, față de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, a informat DGPMB. Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție.