ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi imagini de dinaintea incendiului care a cuprins vineri seară clubul Colectiv au apărut pe internet. În această înregistrare se poate observa scena pe care trupa Goodbye to Gravity cânta melodia The Day We Die și artificiile de lângă scenă care au declanșat dezastrul.

În aceste imagini se poate vedea și faptul că una dintre artificii se îndreptată spre tavan, ceea ce a dus ulterior la izbucnirea incendiului. Organizatorii anunțau că acest concert "beneficia de un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice și decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului". De asemenea, ei anunțau că "nu vor lipsi invitați speciali, un after-party de Halloween marca GTG și multe alte surprize".

Tragedia din Colectiv a dus la moartea a 30 de persoane și rănirea gravă a altor 137. Parchetul General a dechis o anchetă pentru omor calificat și distrugere calificată.

Trei membri ai formației Goodbye to Gravity - Andrei Găluț (voce), Alex Pascu (bas) și Bogdan Enache (tobe) - se află internați în spitalele din București. În schimb, cei doi chitariști ai formației - Vlad Țelea și Mihai Alexandru - au murit.