ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța va livra Ucrainei „sute” de vehicule blindate vechi, dar „încă funcționale” și rachete Aster, în cadrul unui nou pachet de ajutor pentru Kiev în războiul său împotriva Rusiei, potrivit ministrului apărării Sébastien Lecornu, notează Cotidianul.

„Pentru a menține o linie de front atât de mare, armata ucraineană are nevoie, de exemplu, de vehiculele noastre blindate de transport de trupe (VAB): aceasta este absolut cheia pentru mobilitatea trupelor”, a explicat Sébastien Lecornu într-un interviu pentru La Tribune.

„Acest echipament vechi, încă funcțional, va aduce beneficii Ucrainei în cantități importante. Putem vorbi despre sute dintre acestea pentru 2024 și începutul lui 2025”, a adăugat el.

Faimoasele vehicule blindate de transport de trupe VAB, vechi de peste 40 de ani, sunt înlocuite în armata franceză de vehiculele blindate de nouă generație Griffon.

Răspunzând solicitărilor stringente ale Kievului de a-și consolida capacitățile de apărare antiaeriană, Parisul va „debloca, de asemenea, un nou lot de rachete Aster 30” pentru dispozitivul SAMP/T MAMBA, echivalentul sistemului american Patriot.

„De asemenea, dezvoltăm muniții tele-operate într-un interval de timp foarte scurt, pentru a le livra ucrainenilor în această vară”, a adăugat ministrul.

Marți, Sébastien Lecornu a declarat că este pregătit să-și folosească prerogativele pentru a rechiziționa capacități industriale sau pentru a le impune producătorilor de armament priorități astfel încât să crească producția de arme și obuze de care este nevoie pe câmpul de luptă în Ucraina sau în alte părți.

Guvernul francez face presiuni asupra industriei de apărare să producă mai mult și mai repede pentru a asigura un sprijin durabil pentru Ucraina în războiul cu Rusia, dar și pentru a asigura nevoile armatei francez și a onora comenzile externe