ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului l-a a ales pentru funcția de Președinte al C.A al SRTv(Societate Română de Televiziune) pe Dan Turturică, propus de Guvern și votat cu 249 de voturi pentru, iar în funcția de Președinte al C.A al SRRR(Societatea Română de Radiodifuziune) a fost ales Răzvan-Ioan Dincă, propus de PSD, cu 250 de voturi pentru, informează Știripesurse.

Dan Turturică a lucrat ca reporter în 1990, la săptămânalul „Expres”, condus de Cornel Nistorescu. A condus,totodată,  săptămânalul „Prezent” (2005-2006) și cotidianul "Evenimentul zilei" (2000-2005). Între 2006 și 2015 a fost redactorul șef al cotidianului „România liberă”, iar în 2015 - 2019 a fost redactor-sef al siteului digi24.ro, potrivit sursei citate.
 
Actualul președinte al Societății Române de Radiodifuziune a fost arestat și cercetat penal pe vremea când era director la Opera Română pentru o fraudă de peste 600.000 lei, împreună cu alte persoane din conducerea Operei Naționale, conform acuzelor DNA.

Lista cu noii membri din conducerea TVR și a Radioului Public poate fi consultată AICI