ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a propus pentru Ministerul Muncii pe Simona Bucura Oprescu, iar pentru Ministerul Familiei pe Natalia Intotero. Acestea au fost votate în interiorul PSD, iar acum urmează ca Marcel Ciolacu să trimită propunerile către Palatul Cotroceni, transmite Știripesurse.

Simona Bucura-Oprescu este președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților. A fost aleasă parlamentar de Argeș pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 și 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-și continue mandatul.

Natalia Intotero, președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, este favorita pentru a prelua Ministerul Familiei, portofoliu rămas vacant după demisia Gabrielei Firea.

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă și secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților.