ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



După aproape opt ani de când au început lucrările la cea mai mare catedrală ortodoxă din România, Catedrala Națională este la un pas de a-și primi credincioșii. 30.000 de oameni sunt așteptați la evenimentele de sfințire a Catedralei, care vor începe în 25 noiembrie  și se vor finaliza în ziua de 30 ale lunii. Până la ziua cea mare, pe șantierul viitoarei Catedrale Naționale se lucrează intens în aceste zile, fiind realizate ultimele lucrări înainte de momentul sfințirii edificiului, iar autoritățile locale se pregătesc și ele pentru evenimentul de duminică.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunțat luni că organizatorii estimează că la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, care va avea loc pe 25 noiembrie, urmează să participe 30.000 de persoane, scrie România Liberă. El a făcut aceste precizări la finalul Comandamentului de iarnă convocat la sediul PMB, menționând, totodată, că în cadrul Comisiei de ordine publică urmează să aibă loc o discuție cu reprezentanții Brigăzii Rutiere și ai Primăriei Sector 5, referitor la măsurile care trebuie luate pentru data de 25 noiembrie.

"Discutăm măsurile pe care va trebui să le luăm pentru data de 25, luna aceasta, când Patriarhia Română va organiza sfințirea Catedralei, ceea ce implică, din ceea ce spun organizatorii, un număr de 30.000 de oameni", a arătat el.

Patriarhia Română a anunțat că pe 25 noiembrie va fi sfințită Catedrala Mântuirii Neamului.

„Prin milostivirea lui Dumnezeu, cu rugăciunile Maicii Domnului, ale Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, și ale tuturor sfinților, prin dărnicia clerului și credincioșilor Patriarhiei Române din țară și străinătate, precum și a Guvernului României, a Primăriei Municipiului București, a altor primării și a unor consilii județene din România, în ziua de 25 noiembrie 2018 va fi sfințită Catedrala Națională, acest edificiu nou fiind o necesitate liturgică practică, dar și un simbol al spiritualității românești. Catedrala Mântuirii Neamului sau Catedrala Națională, cu hramul principal Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, unește simbolic iubirea față de Dumnezeu a unui popor creștin, jertfelnic și darnic, cu recunoștința pe care o datorăm permanent Eroilor Neamului", preciza în august Patriarhia.