Au trecut 2 ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni. Singura care mai caută adevărul este familia Aurei Ion

20 ianuarie 2014. Ȋn Munții Apuseni s-a prăbușit un avion ce efectua o cursă umanitară. La bordul aeronavei se aflau comandantul acesteia, Adrian Iovan, copilotul Răzvan Gabriel Petrescu și pasagerii: dr. Radu Zamfir, dr. Sorin Ianceu, dr. Valentin Calu, dr. Pavel Constantin Pivniceru și studenta la medicină Aurelia Ion. Ȋn urma acestei tragedii, Adrian Iovan și Aura Ion și-au pierdut viața.
20 ianuarie 2016. Ancheta care ar fi trebuit să stabilească cauzele producerii accidentului aviatic și modul în care autoritățile au acționat ulterior, pentru localizarea aeronavei și salvarea victimelor, bate în continuare pasul pe loc. Ultimul comunicat de presă despre strădania Parchetului General pentru descoperirea adevărului datează din 16 ianuarie 2015. A trecut de atunci un an...
Oamenii au uitat sau au căzut deja în tristețea altor tragedii. Temporizarea anchetelor și ascunderea adevărului au devenit întâmplări banale. Am învățat asta din dosarul Revoluției și din cel al mineriadei din iunie ’90. Dosarul accidentului din Munții Apuseni ne-a găsit deja resemnați. Iar dosarul Colectiv n-are nicio șansă să aibă vreo altă soartă. Putem trăi foarte bine fără adevăr. Nu putem fără facebook sau fără selfie-uri, dar fără adevăr uite, că se poate... Așa cum se poate și fără dreptate, într-o țară în care „vocea străzii” poate schimba guverne.
„Strada” n-o să ceară niciodată adevărul. Nu în
România. N-a făcut-o nici când a fost clasat dosarul Revoluției și n-o va face
nici când se va da aceeași soluție pentru dosarul mineriadei. Nu a cerut
adevărul nici pentru accidentul din Munții Apuseni și nu-l va cere nici pentru
Colectiv. Cei care mai caută adevărul sunt doar niște temerari, rămași singuri în
lupta cu sistemul.
La doi ani de la accidentul din Munții
Apuseni, familia Aurei Ion, prin firma de avocatură „Beleca Lawyers” a remis
presei următorul comunicat:
„Anul care tocmai s-a încheiat a debutat cu
stabilirea cauzei decesului – hipotermia, concluzionându-se că, dacă Aurelia
Ion ar fi beneficiat de acces prompt la asistența medicală calificată, în timp
util, ar fi avut șanse de supraviețuire.
Localizarea, căutarea și salvare au eșuat. Responsabilități: STS – 112, Romatsa, Ministerele de Interne, Transporturi… Reacțiile nu au întârziat să apară.
Stabilirea cauzei reale a decesului Aureliei Ion – după înlăturarea unei expertize, fundamental subiectivă, efectuată la Cluj, înlăturare care a fost posibilă cu ajutorul doamnei avocat Laura Beleca, care a impus respectarea procedurilor legale aplicabile – se pare că a creat momente de tensiune pentru anumite persoane implicate.”
Generalul Marcel Opriș, audiat fără știrea avocaților familiei
„La data de 21 mai 2015, surprinzător și, în final, fără motiv, doamna avocat Laura Beleca, a fost chemată în ședința Consiliului Baroului București (fiind chestionată cu privire formatul site-ul Cabinetului, site ce fusese aprobat chiar de către Baroul București, încă din anul 2010).
În acest timp, la aceeași dată, era audiat, în dosarul catastrofei aviatice din Munții Apuseni, generalul Marcel Opriș. Toate acestea se petreceau fără ca avocații familiei să fi fost încunoștințați, deși până la acel moment nu fuseseră ocoliți, avocații având încuviințată participarea la toate actele de procedură. Cu toate acestea, generalul Marcel Opriș a fost reaudiat, ulterior, la cererea și în prezența doamnei avocat.”
ROMATSA a recrutat un avocat al părții civile
„Recrutarea agresivă a unuia dintre avocații din dosar – avocat din echipa doamnei avocat Laura Beleca – divulgarea informațiilor confidențiale, încălcarea secretului profesional și desfășurarea activității în conflict de interese, toate sunt trecute cu vederea de către Baroul București, rămânând nesancționate, nefiind nici măcar cercetate, ancheta desfășurându-se cu încălcarea procedurilor.
În luna august 2015, avocații angajaților ROMATSA, îl recrutează, în vederea angajării, pe avocatul Nedelcu Alin, deși acesta era unul dintre avocații familiei în dosarul penal instrumentat de Parchetul General. Familia arată că, prin recrutarea agresivă a unuia dintre avocații care lucrau în dosarul familiei, recrutare făcută de către avocații care reprezintă lucrătorii ROMATSA, în cauza în care se cercetează accidentul aviatic din 20 ianuarie 2014, recrutare bazată pe recompense financiare substanțiale, care au determinat avocatul să își încalce angajamentul de confidențialitate și de abținere la săvârșirea conflictului de interese, angajament semnat cu familia și totodată să încalce dispozițiile exprese care vizează secretul profesional, confidențialitatea, conflictul de interese, s-a încercat deturnarea activității în cauză.
Familia a solicitat Baroului București sancționarea avocatului Nedelcu Alin Ion – fost avocat al familiei, în prezent avocatul angajaților de la ROMATSA, implicat direct în încercarea/manevra de deturnare a apărărilor în dosarul anchetei accidentului aviatic, însă Baroul, recurgând la o aparentă anchetare a faptelor cu care a fost sesizat, încălcând procedura, protejează interesele avocaților lucrătorilor ROMATSA.
Familia s-a adresat Uniunii Naționale a Barourilor din România, solicitând aplicarea legii. Totodată, familia a formulat și plângere penală, în cauză nefiind efectuat până în prezent nici un act de procedură.”
Ancheta se oprește la momentul prăbușirii
„Familia consideră că se încearcă protejarea celor două instituții, care aveau obligația să localizeze aeronava și telefoanele mobile ale victimelor.
La solicitarea familiei, după doi ani de așteptare a unui raport CIAS lipsit de o minimă valoare, s-a dispus efectuarea unei expertize aviatice, fiind respinsă cererea prin care familia a solicitat efectuarea expertizei privind desfășurarea activităților de localizare, căutare și salvare, activități desfășurate în operațiunile de intervenție ce au avut loc la data de 20.01.2014, pentru localizarea epavei avionului prăbușit în accidentul aviatic produs la aceeași dată, precum și pentru salvarea supraviețuitorilor accidentului.
Totodată, familia așteaptă răspunsul cercetărilor interne, efectuate de Ministerului Transporturilor, la nivelul comisiei CIAS.
Parchetul Cluj menține aceeași atitudine profund abuzivă, refuzând constant comunicarea actelor de procedură avocaților. Este mai bine de un an de când am cerut Parchetului Cluj să facă investigații în cauza privind furtul bunurilor Aurei Ion (telefonul mobil, etc). Până în prezent nu s-a făcut nici un act de urmărire. Familia a formulat plângere pentru tergiversare.
Pe de altă parte, un aspect pozitiv este acela că instanțele din România conștientizează importanța demnității, care trebuie respectată și protejată. Astfel, în cauza de pe rolul Tribunalului Sălaj, unde familia a solicitat atragerea răspunderii unui medic, care a încercat denigrarea memoriei a celei care a fost Aurelia Ion, instanța de judecată a dat câștig de cauză demnității, sancționând fapta ilicită a medicului.
Familia continuă să lupte, împreună cu avocații, pentru dreptate, adevăr și o altă viziune asupra actului de justiție.”
Au trecut doi ani. Au murit doi oameni. Nu știm nici azi în ce împrejurări. Nu știm cine sunt vinovații. Adevărul e acum doar un hashtag.
(N. r. – Intertitlurile din comunicat aparțin redacției.)
Foto: onlinereport.ro
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Bombă de proporții: JUSTIȚIA A SUSPENDAT LOVITURA DE STAT! Curtea de Apel a anulat hotărârea abuzivă a CCR. Turul II Înapoi

După ce au ”pierdut” Coiful Dacic, olandezii vor și sculpturile lui Brâncuși

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

SISTEMUL CONTRAATACĂ: Alexandru Vasile, judecătorul curajos care a suspendat anularea alegerilor, atacat de CSM! - SOLIDARITATE! Cine este eroina Gheorghița Popescu, cea care a încercat urgentarea deciziei motivând apropierea alegerilor

Bombă cu ceas pe masa CNSAS! ”Dosarul de Securitate al președintelui CCR, Marian Enache, este la DGIA, serviciul secret al Armatei”. Paralela cu cazul Traian Băsescu, alias ”Petrov”

Peninsula Iberică este noul Wuhan?
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Știri
Persoane: Adrian Iovan Aurelia Ion
Locații: Munții Apuseni
Subiecte: Accidentul din Apuseni Dosarul Revolutiei
Organizații: Ministerul Transporturilor Romatsa
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)