ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două documente oficiale demonstrează că cei vaccinați contra coronavirusului ar prezenta un risc mai mare de a muri decât nevaccinații. Leblogalupus citează un memoriu, la care jurnaliștii postului Europe 1 au avut acces, produs de ministrul francez al sănătății pentru a contesta cererea unui octogenar, care dorea să obțină de la Consiliul de Stat, printr-o acțiune în referat, dreptul de a nu se supune noilor restricții COVID în martie 2021, pe motiv că fusese vaccinat în ianuarie cu ambele doze ale serului Pfizer.

„Persoanele vaccinate sunt de asemenea cele mai expuse la formele grave și la decese în caz de ineficacitate inițială a vaccinului sau de reinfectare post-vaccinală sau virulență a unei variante (mutații)”, a declarat ministrul Olivier Véran pentru a-i tăia avântul pensionarului care se credea „imunizat” prin vaccinare și, deci, liber de restricții.

Recitiți bine afirmațiile lui Véran: acesta recunoaște că a fi vaccinat presupune un risc mai mare de a face o formă gravă de Covid și de a muri din această cauză în perioada în care (se presupune) respectivul vaccin nu și-a atins eficacitatea deplină. Pe ce perioadă? Pentru receptor, aceasta era între 6 și 8 săptămâni. Și, apoi, mai sunt și rateuri. Cazurile în care vaccinul nu este deloc eficace, și asta de vreme ce nici un vaccin Covid nu declară o eficacitate de 100%. De altfel, se știe că sistemele imunitare ale vârstnicilor - care nu făceau parte din testele inițiale ale acestor vaccinuri care încă sunt în faza experimentală - nu răspund la fel de bine ca cele ale tinerilor.

Deci, cel puțin pentru o parte a populației, vaccinul determină mai multe riscuri, și nu mai puține (cum se pretinde), de a muri de Covid, deoarece aceste persoane sunt, potrivit lui Véran, „cele mai expuse la forme grave și la decese” în anumite condiții.  

La acestea trebuie să mai adăugăm, cum o face și ministrul, cazurile de „reinfectare post-vaccinală”: în termeni clari, persoanele care au avut Covid într-o formă simptomatică sau nu și care se vaccinează prezintă un risc mai mare de a muri în caz de reinfectare după vaccin (care, deci, nici măcar nu este prezumat că ar preveni acest risc).

Dacă privim dincolo de Canalul Mânecii, the Daily Telegraph își arată surprinderea într-un articol față de un „paragraf extraordinar” dintr-un raport de simulare pesimistă emis de Imperial College de la Londra și publicat pe un site al guvernului britanic. La fel cum previziunile sumbre ale lui Neil Ferguson din primăvara lui 2020 au împins întregul mapamond în prima carantină, raportul de la Imperial College l-a convnins pe premierul Boris Johnson să amâne diminuările anunțate ale restricțiilor sub pretextul unui al treilea val ucigaș care ar trebui să fie evitat.

„Creșterea numărului de spitalizări și decese este dominată de persoanele care au primit două doze de vaccin Covid, adică aproximativ 60% și, respectiv, 70% din val. Asta poate fi pus pe seama nivelurilor crescute de vaccinare în grupele de vârstă cele mai vulnerabile”, se arăta în articolul din the Telegraph citat și de ActiveNews.

Raportul își bazează calculul pe o eficacitate a vaccinurilor de 90%, deci 10% dintre cei în vârstă de peste 50 de ani sunt neprotejați, adică 2,9 milioane de vaccinați neprotejați în această categorie de vârstă, ceea ce ar asigura aproape 40.000 de morți în cazul ridicării totale a restricțiilor, ba chiar 59.900 după un alt model (simulare) dat de Warwick University, care prevede totul până la sutime! Am ajunge astfel la un deces din 70 în categoria persoanelor de peste 50 de ani sau vulnerabile, în loc de 1 deces din 200 în aceeași categorie în timpul valurilor 1 și 2.

Bineînțeles, ne învârtim în mijlocul ficțiunii științifice (SF)! Însă un lucru merită, totuși, subliniat: vaccinurile se presupunea că vor condiționa ridicarea restricțiilor (iar pașaportul de vaccinare, libertatea de circulație - n.red.), și iată că statisticienii încep să afirme că acoperirea vaccinală asociată cu această ridicare poate să înrăutățească situația. 

Nu vi se pare cam mult?