ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția NATO de Sprijin și Achiziții a anunțat că dorește să ofere contracte firmelor din România, pentru livrarea de produse și servicii necesare Alianței Atlantice.

Doi membri ai conducerii Agenției NATO de Sprijin și Achiziții (NATO Support and Procurement Agency – NSPA) au venit la București, pentru a se întâlni cu reprezentanții Ministerul Apărării, ai Ministerului Economiei și ai firmelor românești, scrie romanialiberă.ro.

Din partea NSPA au fost prezenți directorul general, Mike Lyden și directorul de achiziții, Patric Fesquet.

Conferința comună a fost denumită "Industrial Day 2016”. Unul dintre scopurile întâlnirii a fost familiarizarea firmelor românești cu modul de lucru al NSPA și cu privire la accesarea de fonduri din resursele comune ale Alianței, a anunțat Departamentul pentru Armamente.

"Problema este că nu toți agenții economici din România știu că pot oferi produse și servicii pentru forțele NATO, de aceea am considerat că este necesară această întâlnire, unde se poate face un schimb de informații între persoane avizate, iar pe viitor, operatorii economici din România să-și orienteze oportunitățile de afaceri și către această entitate NATO", a explicat Neculai Banea, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Pe baza experienței sale, de fost director general al firmei de elicoptere IAR Brașov, Neculai Banea a susținut că "șansa pentru operatorii noștri economici, fie privați sau de stat, este în aviație, deoarece elicopterele Puma și Alouette sunt încă folosite de către țări din NATO. 

Articolul integral poate fi citit AICI.