ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Explicație Foto (st): „Asa am fost echipat de catre un individ, Dan Ioan, care activa in procuratura militara din 1956, avansat general dupa... numele meu in dosarul Timisoara a aparut intamplator sau cu "indicatii" de la alt ipochimen, si asta general cu pensie nesimtita, Romeo Balan...si fusei achitat...iar eu am introdus recurs impotriva achitarii...dupa urechile lor de necunoscatori de drept penal...”. Col. (r) Radu Tinu

O televiziune din Timișoara l-a intervievat pe colonelul în rezervă Radu Tinu, fost adjunct al Securității Timiș în decembrie 1989, cu privire la evenimentele din acele zile.

Într-un al doilea interviu, pe care îl prezentăm, de asemenea, mai jos, în trei părți, Radu Tinu vorbește atât despre agentul sovietic Nicolae Militaru cât despre agentul maghiar Laszlo Tokes.

Tokes a fost educat în spirit naționalist-iredentist, iredenta însemnând negarea a tot ce înseamnă românesc în Ardeal și apartenența Ardealului numai și numai la Ungaria. Asta a fost educația lui din familie. Intrase la Cluj într-un cerc de alți doi-trei tineri maghiari irdenetiști. Unul dintre ei era un poet maghiar care promitea. Sub influența și ajutorul financiar al Consulatului Maghiar de la Cluj, pentru că la ei e politică de stat preluarea Ardealului, au redactat și difuzat o revistă în care aveau articole cu caracter iredentist. El era împotriva României, nu a lui Ceaușescu.” - Col. (r) Radu Tinu

Interviu în exclusivitate despre Revoluția Română cu colonel (r) de securitate Radu Tinu, fost adjunct al Securității Timiș: "Generalul Militaru are pe conștiință morții din Revoluție!"