ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi probleme privind audierea pentru a treia oară a fostului director SRI George Maior în comisia parlamentară de control al activității serviciului secret.


Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că MAE nu poate să îi plătească deplasarea în țară lui George Maior, ambasadorul României în SUA, pentru că acesta este invitat de Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI în calitate fost șef al SRI, precizând că MAE și Parlamentul caută soluții pentru decontare, astfel încât audierea să fie posibilă, anunță Agerpres.

„A venit o solicitare de la Comisia SRI pentru audierea domnului George Maior. Încercăm acum să găsim o soluție legală pentru a putea să-i decontăm cheltuielile de deplasare. Până acum la audierile anterioare era cu ocazia concediului de odihnă în țară sau cu altă ocazie, pentru consultări. Am vorbit și cu domnul Manda, există și o posibilitate care trebuie analizată dacă poate suporta Parlamentul, dacă nu, să găsim noi o formulă. MAE nu poate să-i plătească deplasarea domnului Maior în calitate de ambasador pentru că este chemat la comisie în calitate de fost șef al SRI.(...) Împreună vrem să căutăm o soluție pentru ca să se poată organiza această audiere", a afirmat marți ministrul Meleșcanu, la Senat, după o întâlnire cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.


Numele lui George Maior a fost invocat în repetate rânduri de cei care au fost prezenți la audieri în comisia de control SRI și astfel comisia a considerat necesară chemarea din nou a fostului director al serviciului secret pentru a răspunde la întrebări suplimentare celor pe care deja le-a primit în primele două chemări la comisie.

Audierile în lanț au pornit după ce Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a făcut dezvăluiri în fața membrilor comisiei despre modul în care a acționat Serviciul Român de Informații. El a vorbit despre "culoarele" din presă și justiție, adică practici prin care SRI ar fi influențat dosarele penale, în timp ce se baza pe o anumită susținere în media.